A hitelkiváltás segíthet

Hitel húzza a vállad? Aggódsz, hogy a későbbiekben nehéz lesz a részletek kifizetése. Szorongás helyett érdemes egy kicsit kalkulálni, mert a hitelkiváltás egy használható megoldás lehet.

Az utóbbi néhány évben sokat változtak a hiteltípusok. Új lehetőségek, kondíciók jelentek meg a piacon, amik bizony több szempontból is felülmúlják a többéves hiteleket. Lehet, hogy amikor a lakáshitelt felvetted, alaposan átgondoltad a lehetőségeket, utánanéztél az ajánlatoknak és a legjobbat választottad. Mégis mai szemmel, talán jobban is járhatsz.

Kalkulálj, így nagyobb rálátásod lesz 

Első lépésként érdemes egy független, online hitelkalkulátort kipróbálnod, amint a legfrissebb ajánlatok elérhetőek lesznek. Könnyen boldogulhatsz a kalkulátorral és ne félj, nem kell megadnod személyes adataidat, teljesen névtelenül, regisztráció nélkül használhatod hitelkalkulátorunkat. Az összegek, a hiteltípus, futamidő, törlesztőrészlet kitöltése után máris láthatod, hogy körülbelül mit kínálna számodra egy-egy bank.

Mikor indokolt a hitelkiváltás?

Miután átnézed a bankok, pénzintézetek legfrissebb ajánlatait, vedd elő a jelenlegi hitelszerződésed mutatóit. Vigyázz, nem elég csupán egy szempontra hagyatkozni az összehasonlítás során!  A THM általában meghatározó adat, ami megmutatja a hitel teljes díjának, kamatainak százalékos értékét, ez az összehasonlításban elsődleges lehet. A futamidő végéig fix kamatozás általában drágább, de biztonságosabb. Nem mindegy a futamidő hossza és a vele együtt járó törlesztőrészlet váltakozása.
Érdemes a kalkulációnál azt is megfigyelni, hogy ha emeljük a futamidőt és csökken a törlesztőrészlet, lehet, hogy összességében többet fizetünk majd vissza. Állítsd be többféle futamidőre a hitelösszeget és hasonlítsd össze egymással az eredményeket.

A kalkuláció végén világos lesz számodra, hogy jelenleg meglévő hiteled mennyire versenyképes a mai ajánlatokkal szemben. Amennyiben a kalkulált ajánlatok jobbak, úgy felmerülhet benned a hitelkiváltás gondolata. Csökkenhet a törlesztőrészlet, a THM és ami fontos, hogy összességében kevesebbet fizetsz vissza, tehát a drágább hitelt olcsóbbra cseréled, amiből bizony csak nyerhetsz.

Miért jó a hitelkiváltás?

Ki ne szeretné kihasználni az új lehetőségeket? Azt hitted, hogy ez a vonat már elment, mert korábban vettél fel hitelt? Nem, dehogy, a hitelkiváltás számodra is előrelépés lehet. És nem csak azért, hogy jól járj, hiszen az előny számtalan lehet:

  • Kihasználhatod a bankok, pénzintézetek által kínált legújabb konstrukciókat.
  • Kedvezményekhez juthatsz, ha a hitelkiváltással bankot váltasz.
  • Kevesebb összköltséggel számolhatsz.
  • Jelenlegi élethelyzetedhez igazíthatod a fizetendő havi törlesztőrészletet. 
  • Elnyújthatod a futamidőt, ha most nehezebb idők járnak és kisebb havi költséget vállalhatsz.
  • Segítség a hitelkiváltás ügyintézésében

Te sem szereted az ügyintézés maceráját? Sokan így vannak ezzel és nem is sejtik, hogy egy hitelre specializálódott tanácsadó milyen sokat segíthet a hitelkiváltásban. Lekéri és összehasonlítja a bankok személyre szóló kalkulációit, pontosan tudja, hogy melyik bank mit kínál a Te problémádra, rutinosan átlátja, kiválasztja a számodra legjobb ajánlatot. Bizalommal fordulhatsz hozzájuk!

Kérdésed van? Szívesen konzultálnál szakértővel a gyorsabb és megfelelően kiválasztott egészségbiztosítás érdekében? Fordulj szakértőnkhöz!


KONZULTÁCIÓT KÉREK