kockázati életbiztosítás

A kockázati életbiztosítás és a Z generáció

Mai változó világunkban a jövő egyre kiszámíthatatlanabb. Tervezni, jövőt építeni kockázatmentesen csak kellő tudatossággal lehet. Már az első fizetéstől kezdve fontos pénzügyi tervünk felállítása, életünk, vagyonunk biztosítása, hiszen garantálja előrehaladásunk biztonságát, védi megszerzett javaink megtartását.

Hogyan viszonyul és hogyan kellene viszonyulnia a Z generációnak a biztosításokhoz? Virágh László, biztosítási és hitelszakértő kollégánkat kérdeztük tapasztalatairól és tanácsairól.

A Z generáció (1995-2010 közötti időszakban született fiatalok) jellemzően azt másolják, amit korábban otthon láttak a szüleiktől.

  • Amiben leginkább hisznek a fiatalok, azok a megtakarítási célú biztosítási programok magas hozamelvárással, amiket azonban csak magasabb kockázatbesorolású portfóliókkal lehet elérni.
  • A fiatalok körében továbbá a kötelező gépjármű biztosítások, illetve a hitelintézetek által előírt lakásbiztosítás a másik két jellemző termék, amit elsősorban azért kötnek meg, mert kötelező, de sajnos nem vizsgálják át kellően a kiválasztás előtt a teljes piaci kínálatot. A kockázati biztosításokat leggyakrabban akkor tartják fontosnak, ha egy közelálló barát vagy családtag tragédiáját személyesen is átélik, ami ráébreszti őket a személyi biztosítások fontosságára.

Természetesen a pénzügyi tudatossághoz pénzügyi alapismeretekre is szükség van, ami sajnos az iskolák gyakorlati tananyagában csak kis részben és inkább általánosságokat bemutatva szerepel, valós élethelyzeteken alapuló gyakorlati példák nélkül. Itt jövünk mi a képbe! Szaktudásunkkal, tapasztalatainkkal átadjuk részükre a kellő információkat, kinyitjuk számukra a „pénzügyi világ kapuját”, amin belépve megismerhetik a lehetőségeiket.

Ügyelünk a hatékony időbeosztásra is és első körben a számukra jól bevált módon, online beszélgetés keretében feltehetik a biztosítással kapcsolatos kérdéseiket. Gyakran tapasztaljuk azt, hogy meglepődnek a tényeken, mert nem is sejtették idáig, hogy komoly kockázatot vállaltak eddig az életükben, vagy feleslegesen költöttek túl sokat egyes biztosításokra. Akik viszont a tudatosság mellett döntenek, azoknak a következő lépésekben segítünk biztonságos és előremutató jövőt építeni:

  • Bemutatjuk a kockázatkezelés lehetőségeit és segítünk a biztosítási konstrukciók összeállításában, a megfelelő biztosítás kiválasztásában és szerződéskötéssel járó teljes ügyintézési folyamatban.
  • Felmérjük a jövőbeli szükségleteiket, vágyaikat és a célok elérése érdekében felvázoljuk a biztosítási és pénzügyi lehetőségeket.
  • Tanácsot adunk, és partnerként segítjük őket a helyes gazdálkodásban.

A megfelelő kockázati életbiztosítás kiválasztása több szempontú vizsgálatot igényel. Amire azonban minden esetben felhívjuk a figyelmet:

  • a fizetendő biztosítási díj összege;
  • a térítés mértéke;
  • a szolgáltatás minősége.

A Z generáció jellemzően jó intellektussal, igen fejlett problémamegoldó készséggel rendelkezik, gyorsan megértik, hogy a szolgáltatás milyen sokrétű és nem mindegy, mire és mennyit fizet ő, és a káresemény bekövetkezése esetén pedig a biztosító.

A legfontosabb szempontok, ami alapján megítélhető a szolgáltatás minősége: a gyorsaság, a rugalmasság, a várakozási idő és hogy mennyire sokoldalú a termék, hányféle elemre térít. Szakértő nélkül szinte lehetetlen a legjobb lehetőséget megtalálni és azt megfelelően személyre szabni. Nagyon nem mindegy, hogy az adott biztosítás hogyan tud gondoskodni arról, aki megkötötte, illetve mennyiben segít a kedvezményezetten.

Amikor nem mindegy a kockázati életbiztosítás mibenléte

Betegség esetén nem is gondolnánk, hogy a betegség körülményei mennyire meghatározóak. Egy hiányos, vagy hibás kárbejelentéssel elutasíthatják a térítést.

Sokszor találkozunk azzal a gondolkodással, hogy “fiatal vagyok, nem lehetek beteg”, azonban a betegség nem válogat, derült égből villámcsapásként érkezhet. Egyik ügyfelem tiltakozott a biztosítás ellen, komoly érvek, előnyök ismertetése után végül mégis megkötötte. Nem sokkal később lezsibbadt az ujja, végtagjai és agyvérzés gyanúval kórházba került kivizsgálásra. Szklerózis multiplexet diagnosztizáltak nála. Aki ismeri a betegséget, az pontosan tudja, hogy egy életre hatalmas terhet ró a családra. Ugyan a betegség teljes mértékben nem gyógyítható, a lehetőségeit a kezelésben jelentősen kiszélesítette az a 4 és fél millió forint, amit biztosítási térítésként kapott. Amiből gyógyterápiás kezelést vehetett fel, így minimalizálhatták a tüneteit. Ma is nagyon hálás nekem, hogy időben érkeztem meg az életébe, és gyakran ajánl ismerőseinek, hogy mihamarabb vegyék fel velem a kapcsolatot.

Vagy nézzük a rettegett daganatos betegségeket, ami hosszú időre lecsökkenti a havi bevételeket és az egekbe emeli a kiadásokat, főleg, ha ilyen esetben modern kezeléseket, alternatív terápiákat szeretnénk igénybe venni. Sajnos szinte mindenki ismer legalább a távoli ismeretségi köréből fiatal érintetteket.

Száz szónak is egy a vége. A Z generáció tagjai szívesen fordulnak hozzánk segítségért és hatékony az együttműködésünk. Online konzultációval, e-mailben, telefonon és személyesen is tartjuk a kapcsolatot.

7 éve dolgozom a szakmában, 20 fős értékesítési csoportot vezetek. Hobbijaim közé tartozik az ejtőernyőzés, amihez jómagam is extrémsport biztosítási védelmet veszek igénybe minden alkalommal. Helyileg Szegeden élek, de országosan tevékenykedem, Magyarország bármely pontjáról készséggel állok a meglévő és leendő ügyfelek rendelkezésére. Akár 100%-ig online ügyintézéshez is rugalmasan alkalmazkodom.

Hogyan kerülhetsz velem vagy kollégáimmal kapcsolatba?

Weboldalunkon megtalálható kapcsolati űrlap kitöltése után felvesszük veled a kapcsolatot.

Fordulj szakértőnkhöz!