Egészségbiztosítás, mert így könnyebb

egészségbiztosítás

Amíg egészségesek vagyunk, addig ritkán foglalkozunk az egészségbiztosítás témájával, a megnövekedett várólistákkal, a hálapénzzel, a kiszolgáltatott kórházi körülményekkel, a hazai gyógyulási esélyekkel.

Egészségbiztosítás magánszemélyeknek

Időnként kísérőként, látogatóként szembesülsz az oly sok türelmet igénylő helyzetekkel és együttérzéssel hallgatod ismerőseid bosszúságokkal teli beszámolóit. Mégis akkor kerülnek leginkább fókuszba a problémák, amikor legközelebbi hozzátartozóid által vagy saját bőrödön  kell megtapasztalnod a tehetetlenséget. Ilyenkor azonnali segítség kell, ami létezik is. Mindössze előre kell gondolkoznod, és megelőzheted azt, hogy méltatlan körülmények között kerüljön sor egy kezelésre vagy műtétre, több hónapos várólistára kerülj vagy hatalmas anyagi terhet jelentsen, ha mindezeket el akarod kerülni.


KONZULTÁCIÓT KÉREK

Egészségbiztosítás formái

Az egészségbiztosítás a társadalombiztosítás egyik pillére, másrészt a biztosítások olyan újdonsült formája, melyben megjelenik a szolgáltatófinanszírozás. A biztosítási szerződésben megjelölt magánkórházakban, egészségügyi intézményekben, központokban a biztosított helyett a biztosító fizeti az ellátási, kezelési költségeket. Az utóbbi forma a magán egészségbiztosítás nyilván humánusabb ellátást nyújt.

Kinek javasolt az egészség biztosítás?

Javasolt annak, aki magas szintű, minden igényt kielégítő orvosi ellátásra vágyik. Kifejezetten ajánlott azok számára, akinek kulcskérdés a gyorsaság és nem mindegy, hogy milyen körülmények között kapja meg az ellátást, kezeléseket. Nézzünk néhány példát erre:

Az egyéni vállalkozóknak, KATA vállalkozóknak legtöbbször a tényleges munkavégzés arányában növekszik, vagy csökken a jövedelmük. Az állami egészségügyi ellátásban jellemzően – jó esetben – fél napot elvisz egy-egy rutinvizsgálat, kezelés, szűrővizsgálat. Számoljuk csak ki, hogy ez milyen bevételkiesés mondjuk abban az esetben, ha egy ideig, vagy állandóan napi, heti kezelésekre kell járni.

Gyakran előfordul, hogy egy betegség gyanúja a tünetek alapján kirajzolódik, de ahhoz, hogy a kezelés valóban megkezdődhessen, újabb, a betegséget ténylegesen igazoló vizsgálatok szükségesek. Gyakran erre akár hónapokat is várni kell. Ugye nem is kérdés, hogy ez mennyire használ a betegnek és mennyi esélyt ad a betegség súlyosbodására.

Előfordul az is, hogy a magánszemélyre a munkahelye köt egészségbiztosítást, majd azt különféle okok miatt megszünteti, vagy a magánszemély munkahelyet vált, így megszűnik a céges egészségbiztosítás. Ebben az esetben megoldást jelenthet a magán egészségbiztosítás, kiváltva és jobban személyi igényekre szabva a régit.

Amennyiben kapcsolatba lépsz velünk, személyre szabott tájékoztatást biztosítunk. Minden részletre kiterjedően felvilágosítunk, hogy valóban felelős döntést hozhass!


KONZULTÁCIÓT KÉREK

Magán egészségbiztosítás – Mit jelenthet számodra az egészség biztosítás?

  • Magánellátást a tagsági díj szerint.
  • Nagyértékű diagnosztikát, amire nem kell hónapokat várnod.
  • Egynapos sebészetet, hogy minél hamarabb megszabadulj a bajtól.
  • Rehabilitációt, hogy biztonságosan és hatékonyan gyógyulhass.
  • A kieső jövedelmed pótlását, hogy a gyógyulásod ideje alatt se legyenek anyagi gondjaid.

Mindezek után mentesülhetsz a várólistáktól és a kínos hálapénz érzését sem kell átélned. Nem kell kiszolgáltatott körülmények között keseregned gyógyulási esélyeid miatt. Kedvesed és a magad biztonsága érdekében érdemes mérlegelni lehetőségeidet, mielőtt még kapkodni kellene. A hirtelen jött betegség egyébként is leterheli az egész családot, nincs szükség arra, hogy a folyamatos bosszankodás is úrrá legyen hangulatotokon.

Ugye benned is felmerült a kérdést, hogy mindezt mennyiért kaphatod meg? Meg fogsz lepődni, mennyire megéri, de az egyéni konzultáció kihagyhatatlan, hogy lássuk, mi lenne a legelőnyösebb megoldás.

Jó ha tisztában vagy az alábbiakkal is:

Egészségbiztosítási törvény

A legutóbbi törvényi változások melléklete (1995. évi CXVII. tv. 95. § 6 pont), ami kitér a kockázati biztosításokra. A kockázati biztosítások két fontosabb fajtája van: a fájdalomdíj jellegű biztosítások és a szolgáltatás alapú egészségbiztosítás. A szolgáltatás alapú egészségbiztosítás, ahol a dolgozó pénz helyett elsősorban magán-egészségügyi ellátást kap.

Családi egészségbiztosítás

A magán egészségbiztosítás ajánlatok esetében találkozhatunk olyan ajánlatokkal is, amikor családok részére kínálnak kedvezményesebb csomagot. Ilyenkor a tagdíjat meghatározza a családban élők száma, életkora és a kockázati tényezők is. Amennyiben a család minden tagja részt vesz a magán egészségbiztosítási csomagban, teljes mértékben szakíthatunk az egészségügy nehéz körülményeivel. Nincs többé hosszas sorbaállás, hónapokkal távolabbi időpont, kevesebb lesz a munkából való kiesés és a rutinvizsgálatok, kontrollvizsgálatok esetén az iskolai hiányzás. Természetesen jól, családra szabottan kell egészségbiztosítót választanunk, hogy valóban a legjobban járhassunk.

A gyermekeinkért mindent megteszünk és egy-egy betegség, sérülés esetén csak kapkodjuk a fejünket, honnan és kitől várhatunk leggyorsabban segítséget. A hálapénzzel se fukarkodunk, reménykedünk benne, hogy így több figyelmet kap, kedvesebbek lesznek hozzá és gyorsabban ellátják. Az a baj, hogy ezt szinte minden szülő így teszi és gondolja, jogos tehát a kérdés: egy zsúfolt gyermekkórházban, az orvos és nővérhiány mellett lehetséges, hogy a hálapénz miatt előnyt, jobb bánásmódot élvez? Nyilván nem ez lesz a rangsorolási szempont, bármennyire is szeretnénk és bármennyit is szánunk erre. Egyszerűbb választás a családi egészségbiztosítás, mert megkötésével a várakozás együtt szűnik meg a hálapénzzel. Megfelelő színvonalú és gyors ellátást kap a család egy fix biztosítási összegért cserébe és nem kell vizsgálatonként fizetni a magánorvosi ellátásért.

Egyéni egészségbiztosítás 2019

Gyakorlatilag, amit ma meg lehet vásárolni magán ellátást Magyarországon, azt mind nyújtják az egészségbiztosítások! Életszerűbb és gyakorlatias, ha a magunk választott egészségbiztosítójával szerződünk le és annak fizetjük az egészségbiztosításunkat, vagyis választhatunk az ellátások között. 2019-ben már sokan választják a rugalmasabb, várakozás nélküli egészségbiztosításokat.

A Biztosítsd az Egészséged Egyesület célja, az egészséges életmódért, mint közös célért való együttműködés megvalósítása tagjai körében, ami valóban irányt mutat, hasznos gyakorlatias tanácsokat nyújt, és akkor is fogja a kezünket, ha egészségünkkel kapcsolatosan bármely probléma merülne fel.

Magánegészségbiztosítás árak 2019

Az árakban is megjelenő legnagyobb különbségek általában a szolgáltatások és ellátási helyszínek mennyiségét mutatják. Egy-egy biztosító közel azonos kínálata között is komolyabb árkülönbség mutatkozhat, illetve az adott biztosító csomagjai között is jókora eltérés lehet. Az UFS tanácsadói látják a különbséget s egyénre szabottan választják ki a legoptimálisabb ajánlatot.


KONZULTÁCIÓT KÉREK

Melyik a legjobb egészségbiztosítás?

Az egészség a legnagyobb érték, ebből következik, hogy az a legjobb egészségbiztosító, aki a legnagyobb biztonságot és a számunkra legmegfelelőbb ellátást tudja biztosítani. Nem szeretnénk abba a helyzetbe kerülni, hogy amikor a legnagyobb szükségünk van a segítségre, pont akkor derül ki, hogy cserben hagytak minket. És persze nem csak jót, hanem a legjobbat szeretnénk választani. A piac széles kínálatából nagyon nehéz ezt megtalálni, az igazán jó választáshoz egészségbiztosítási tanácsadó segítségét tanácsos igénybe venni. A szakértő összehasonlítja számunkra a biztosítók árait, a csomagokban elérhető szolgáltatásokat és az ellátásra igénybe vehető helyszíneket, így tisztábban látva választhatunk.

Egészségbiztosítás vélemények

Az emberek egy részének ma már nem kérdés a magán egészségbiztosítás szükségessége, mert véleményük szerint:

  • korábban inkább el sem mentek orvoshoz
  • időnként azt sem tudták, kihez forduljanak
  • azelőtt mások véleményét kérdezték tüneteikről, betegségeikről
  • a szűrővizsgálatokra a hosszú várakozás miatt nem volt idejük, lehetőségük

és ez egyáltalán nem használt egészségüknek. Az egészségbiztosítással mindez megoldódott, mert pontosan tudják mikor és kihez fordulhatnak, legtöbbször azonnali ellátást kapnak, nem kell beutalóért rohangálniuk és nem kell megalázott helyzetbe kerülniük a körülmények miatt.

Vannak, akik még hezitálnak, mert nem tudják melyik egészségbiztosítóban bízzanak és nem tudták, hogy az egészségbiztosítási szakember ebben ingyenes konzultációval is segítséget nyújthat.

Sajnos akadnak olyanok is, akik úgy gondolják, hogy ez számukra megfizethetetlen, pedig nagyon meglepődnének, ha megtudnák, hogy sok esetben sokkal gazdaságosabb lehet, inkább spórolnak, mint ráfizetnek.

Kalkulálj az UFS segítségével, kérj ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációt az UFS tanácsadóitól!


KONZULTÁCIÓT KÉREK