Egészségbiztosítás online a Covid alatt

Egészségbiztosítás online a Covid alatt is

Az egészségtudatos életmódot gyakorló, előrelátó szemléletben gondolkodó embertársaink ma már el sem tudnák képzelni az életüket egészségbiztosítás nélkül. Sokan viszont azért nem kötöttek még egészségbiztosítást, mert nem ismerik a feltételeket és az előnyöket. Óriási lehetőség, hogy jelenleg online, ingyenes konzultáció során bárki felteheti kérdéseit és a választott egészségbiztosítást meg is kötheti. A személyes jelenlét nem szükséges.

Koczka Gergely pénzügyi tanácsadót kérdeztük az online egészségbiztosítási lehetőségekről.

Családi egészségbiztosítás

A családok pontosan tudják, hogy milyen terhet jelent egy-egy állami szakrendelés felkeresése. Még ha az orvosok általában segítenek is, a rájuk való várakozás – távoli, tájékoztató jellegű időpont, zsúfolt rendelő – gyakran komoly megpróbáltatással jár. Mást csak komoly anyagi teher mellett választhatunk, ha nincs egészségbiztosításunk.

Amivel tehát meg kell küzdeni és türelmesen el kellene fogadnod:

  • Elérhetetlen állami kórházak
  • Távoli időpont
  • Hosszú várakozás
  • Kiszámíthatatlan intézményi közeg

Mindez a gyógyulást egy cseppet sem lendíti előre, sőt, az idegeskedés még több kárt okoz. Mire az orvos elé kerülünk már annyira elfogy a türelmünk, hogy a nyílt kommunikáció helyett inkább szabadulnánk. Az orvos pedig érthetően sietteti az ellátást, hiszen még sokan várakoznak és neki is véges a teherbírása.

Az egészségbiztosítás megkötése után minden megváltozik, hiszen az eddigi nehézségeket elfújja a szél. Nyugodtan koncentrálhatunk gyermekünkre, vagy saját betegségünkre, hiszen minden körülmény kényelmünket és gyógyulásunkat szolgálja.

Legyen az például egy MRI vizsgálat, vagy csak egy egyszerű személyes magánorvosi konzultáció, kontrollvizsgálat, a biztosításunkat minimális önrésszel a saját magánorvosunknál is használhatjuk. Nálunk az egészségbiztosítás családi, vagy egyénileg köthető olyan biztosítás, ahol a 6 éve megkötött biztosítási csomagok díjai még nem változtak.

A magánorvosi ellátás, magánkórház komfortfokozatban megmutatkozó előnyei vitathatatlanok, ezt talán már mindenki tapasztalta valamilyen formában. De lássuk, hogy ezen kívül milyen előnyöket hordoz egy megkötött egészségbiztosítás?

Nem kell időt fecsérelni az orvos kiválasztására, mert a 7/24-ben elérhető Call Center mindezt biztosítja számunkra. Azonnal orvossal vagy nővérrel beszélhetünk állapotunkról és a nekünk szükséges ellátást pár nap alatt le is szervezik. Egy telefon csupán és már várhatjuk is a gyors üzenetet, hogy hova és mikorra mehetünk.

Megnyugtató orvosi háttérbázist kapunk. Az egészségbiztosítással igénybe vehető ellátó intézmények jól felszereltek, kényelmesek, elegánsak, szépek és időpontra várnak. Nincs várakozás, gyorsan halad a szakszerű ellátás.

A ránk eső anyagi teher korlátozott és kiszámítható, nem kell félnünk attól, hogy túlköltekezünk, mégis magánorvosi ellátásban részesülhetünk. A túlnyomó részét az egészségbiztosítás fizeti helyettünk.

Ha baj van, már nem kell a közkórházba mennünk, melyek most egyébként is rendkívül leterheltek, de általában sohasem jó a helyzet. Betegséggel, balesettel Budapesten és a nagyvárosokban nagyon színvonalas kórházak állnak a biztosítottak rendelkezésére.

A drága, előre tervezett műtéteket gyorsan és a biztosítási szerződésbe foglalt limit erejéig költségtérítés nélkül elvégzik.

videokonferencia egyes szakterületeken helyettesítheti a személyes megjelenést. Dietétikai-, életmód tanácsadásra, rizikó felmérésre tökéletes az online konzultáció. Leleteink alapján második orvosi szakvéleményt kérhetünk, pszichológiai tanácsadást igényelhetünk otthon a karosszékben ülve.

Szűrővizsgálatot szerveztethetünk, betegút menedzsmentet kapunk, online időpontfoglalást és utánkövetést biztosít számunkra a rendszer. Megszabadulunk a hetekig tartó rendelőtől rendelőig szaladgálástól, amivel rengeteg időt spórolunk.

A Call Center hívása nélkül, önállóan is kiválaszthatjuk a nekünk tetsző, területileg hozzánk közel eső magánrendelőt, látva a szabad időpontot bejelentkezhetünk egy kattintással és könnyedén és egyszerűen áteshetünk a vizsgálaton, kezelésen. A telefonos applikáció tovább tökéletesíti az egyszerűséget és kényelmet.

Az otthonunkat igyekszünk folyamatosan csinosítani, korszerűsíteni az autónkat Cascoval biztosítani és közben megfeledkezünk arról, ami a legértékesebb, az egészségünkről, ami nélkül mindezek mit sem érnek.

Egy váratlan otthoni rosszullét esetén a mentő közkórházba viszi a beteget, viszont a kivizsgálás és az életveszély elhárítása után már megszervezhető, hogy a kezelés a magánkórházba folytatódjon. A kórházi ellátás, esetleges műtét és a hozzá tartozó szolgáltatások a biztosításban meghatározott limit erejéig fedezik a költségeket.
Amennyiben nem lehetséges az átszállítás, vagy életmentő beavatkozásra van szükség, akkor pedig a biztosítási összeg segít a veszteségek enyhítésén.

Vállalati egészségbiztosítás

Ha egy cégtől most valaki betegség miatt kiesik, az nagy valószínűséggel sokára jön vissza. A tulajdonosnak ez egész egyszerűen többe kerül, mintha egészségbiztosítást kötött volna a dolgozóra. Amikor egy munkahelyről kiesnek a fontos emberek és nem pótolja őket senki, az óriási veszteség lehet anyagilag is.

De mi történik, ha a cég kötött a dolgozóra egészségbiztosítást?

  • Gyorsan kap időpontot és ellátást.
  • Előbb meggyógyul.
  • Hamarabb visszajöhet.

A nemzetközi cégek, multik már alaplépésként adják munkavállalóiknak az egészségbiztosítást. Sőt, már megjelent az álláspályázók feltételei között ez a szolgáltatás, hiszen -e nélkül sokan meggondolják, hogy elhelyezkedjenek -e az adott cégnél. Egyértelműen munkaerő csábító és munkaerő megtartó ereje van.

A külföldi munkavállalóknak, sportolóknak már nem is kérdés, hogy hozzánk érkezve azonnal egészségbiztosítást kössenek.

Mit jelent ez a pénztárcánknak?

Az attól függ, melyik egészségbiztosítási csomagra van igényünk. Évente kb. 240 000 Ft-ért már egy komplex szolgáltatásra számíthatunk, ami a külföldi biztosítási tarifákhoz viszonyítva nagyon alacsony ár.

Hogyan kerülhetsz velünk kapcsolatba?

Weboldalunkon megtalálható kapcsolati űrlap kitöltése után tanácsadónk felveszi veled a kapcsolatot és online felteheted számára az összes kérdésedet. Az online tájékoztatás után személyes megjelenés nélkül kötheted meg az egészségbiztosítást. Ezután az ügyfélfiókban minden szolgáltatás, adat, információ online elérhető számodra.

Fordulj szakértőnkhöz!


KONZULTÁCIÓT KÉREK