életbiztosítás

Egyre többen kötnek életbiztosítást, de biztos, hogy jól választanak az ajánlatok közül?

Idén az előző évekhez képest sokkal többen gondolták úgy, hogy szeretnék megtakarításaikat életbiztosításba fektetni. Vajon a vírushelyzet vette rá őket erre, vagy egyszerűen kezd világossá válni, hogy öngondoskodás nélkül könnyen bajba kerülhetünk egy váratlan betegség vagy tragikus esemény folytán.

Mire jó az életbiztosítás?

Az életbiztosítás biztosítás és egyúttal befektetés is lehet. Megoldást jelenthet baleset, súlyos betegség, kórházi kezelés és haláleset esetén is. A legjobb célja természetesen a megtakarított összeg felhasználása, avagy például a nyugdíj előtakarékosság.

Az életbiztosítás megkötésénél persze az sem mindegy mikor és hogyan szeretnénk visszaváltani a biztosítási eseményre fel nem használt megtakarítást. Jól járunk majd, vagy utólag felesleges veszteségnek ítéljük meg korábbi döntésünket. A legokosabb természetesen biztosra menni -e tekintetben, még ha jósok nem is vagyunk, hiszen nem látjuk előre mit hoz az élet. Figyelembe kell venni a kezdeti költségeket, az ajánlott befektetési időtávot – főleg a nyugdíj biztosításoknál – és az adózási előnyöket. Persze nem minden életbiztosítás rendelkezik megtakarítási elemmel, úgyhogy tényleg nem mindegy milyen célból írjuk alá a választott kötvényt.

Az életbiztosítás típusai

Megtakarítási elemmel nem rendelkező életbiztosítás = kockázati biztosítás

Abban az esetben érdemes ezt  a formát választanunk, ha szeretnénk, hogy a biztosító kötelezettséget vállalna arra, hogy a térítésre megjelölt biztosítási esemény esetén előre meghatározott összeg üti a saját, vagy kedvezményezettünk markát. Amennyiben épek és egészségesek maradunk a szerződés lejártakor, tehát térítésre szolgáló biztosítási esemény nem történt, akkor egyik szemünk sír, a másik nevet, hiszen nem kerültünk bajba, viszont a biztosítás kifizetés nélkül megszűnik.

Megtakarítási elemmel rendelkező biztosítás

Ez a forma abban különbözik az előzőtől, hogy az általunk fizetett biztosítási díj egy részét a biztosító befekteti és azt a biztosítás megszüntetésekor, illetve lejáratkor részünkre kifizeti. Biztosítási esemény esetén természetesen itt is jár a szerződött összeg. Biztosítjuk magunkat és bizonyos mértékig takarékoskodunk is, így akár a bajban kell anyagi segítség, akár épségünknek és egészségünknek örvendve szeretnénk egy kicsit költekezni, jó lóra tettünk.

Bármelyik forma is szimpatikus, jól meg kell választani az ajánlatot, ami számodra a legideálisabb. Mindenki szeret jól járni, rosszul senki sem. De van elég időd arra, hogy átböngészd sokféle biztosító sokféle ajánlatát? Tudod őket helyesen értelmezni?

Amennyiben a válaszod nem, akkor segíthetünk neked. Mit szólnál hozzá, ha egy pénzügyi szakember vizsgálná meg a biztosítók neked szóló ajánlatait és felvilágosítana róla, hogy melyikkel miért járhatsz jól vagy rosszul? És ez neked egy filléredbe sem kerülne. Ha tetszik a lehetőség fordulj hozzánk bizalommal és máris munkához látunk.


KONZULTÁCIÓT KÉREK