Emelkednek a hitelkamatok, emelkednek a törlesztő részletek! Van változó kamatozású hiteled? Ha igen, egyre többet fogsz érte fizetni! Hitelt szeretnél felvenni? Napról napra drágább lesz! Segítünk időben megtalálni a Neked legmegfelelőbb megoldást!

A pénzpiaci kamatok emelkedése miatt, megnőttek az elmúlt hetekben a bankok által kínált lakáshitelek kamatai is.

A változó kamatozású lakáshiteleknél növekedhet a törlesztőrészlet, miután az idén növekedett a 3-12 hónapos bankközi kamat, a BUBOR szintje. A lakáshitelkamatok és a törlesztőrészletek emelkedése pedig a lakáspiacot is befolyásolja, mivel a lakásvásárlások több mint 40 százalékához hitelfelvétel társul. A változó kamatozású lakáshitelek kamatainak esetleges további emelkedése a lakásra kifizetett teljes összeg növekedését eredményezheti.

Egyelőre csak mérsékelten, 0,23-0,47 százalékponttal emelkedtek januárhoz képest a bankközi kamatlábak, de a jövőben tovább folytatódhat az emelkedés. Az Egyesült Államokban már
megkezdődött a kamatemelési ciklus, és az Európai Központi Bank is utalást tett arra, hogy szigorúbb monetáris politikára vált a jövőben. Emiatt pedig a rövidtávra szóló – 3-12 hónapos – bankközi kamatoknál elképzelhető a növekedés, ami miatt a lakáshitelek kamatai is drágulhatnak.

Hitelfelvételen gondolkodsz? Jól jönne egy szakértő, aki igényed alapján bekéri, rendszerezi és összehasonlítja a hitelajánlatokat, hogy valóban a legjobbat válaszd? Kérj ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációt az UFS pénzügyi tanácsadójától!