építkezés 2021

Építkezés 2021-ben

Fontolgatjátok az építkezést? Kíváncsiak vagytok, hogy 2021-ben mi lehet számotokra a legjobb megoldás az új otthon megteremtésére? Felvetünk néhány szempontot, amit érdemes átgondolnotok.

Egy építkezés jó pár hónapot igénybe vesz és számos feltételnek kell teljesülnie a sikerhez, ezért nehéz összehasonlítani a lakás vagy házvásárlással. Aki építkezésre adja a fejét, az nagy valószínűséggel azért teszi, mert igényeinek teljes mértékben megfelelő házat szeretne, nem akar kompromisszumot kötni, vagy a felújítással, átalakítással bajlódni. Egy meglévő házban végzett munkálatok költségei sokszor meglepően magasra rúghatnak, mert a már kialakított, összehangolt állapot megváltoztatása szűkíti a lehetőségeket és bontási munkálatokkal is jár. A végösszegek mindkét esetben egész pontosan kalkulálhatók, viszont alapos és szakszerű számításokra van szükség a felújításnál és sz építkezésnél is.

Mi éri meg jobban, a generál kivitelezés, vagy az önerőből való építkezés? Nem lehet egyértelmű választ adni, mert mindkettő teljes költsége a rendelkezésre álló szakemberek hozzáértésén, tisztességén és a munkához való hozzáállásán múlik. Egy biztos, generál kivitelező csapatot csak széles körű és leinformálható referencia alapján szabad megbízni. Amikor magunk vezényeljük le az építkezést, szerezzük be az alapanyagokat, az rengeteg időt emészthet fel. Szükségünk lesz szakértő, megbízható és kitartó munkásokra a különböző építési folyamatok szerint. Egy nagy tapasztalattal rendelkező műszaki vezető sikeresen levezényelheti és felügyelheti a munkálatokat, hasznos tanácsokat adhat, kapcsolatokkal rendelkezik és felhívja a figyelmünket a lehetséges építési hibákra, észreveszi a szakemberek hibás lépéseit, amit még időben kijavíthatunk. Egy építkezést végigkísérő kiváló kőműves szakemberre és állandóan rendelkezésre álló segédmunkás társára szintén szükségünk lesz, esetükben bombabiztos találat kell. Dolgozzon korrekt áron, szakszerűen, tudjon szót érteni a műszaki vezetővel és lehessen rá folyamatosan számítani. Valószínűleg mind a műszaki vezető, mind a kőműves tud ajánlani megbízható csapatot a többi munkafolyamathoz, de mindenképpen komoly feladat lesz megtalálni és összehangolni a különféle szakembereket.

Az építkezés ára

Több tényező befolyásolja egy építkezés összköltségét, ilyen például:

  • a telek ára
  • a telek adottságai
  • a lakóház mérete, szintjei
  • hőszigetelési mód
  • a belső burkolatok, felszerelések típusa
  • a kivitelező megválasztása.

Egy átlagos 100 m2-es ház építési költségei hozzávetőlegesen 40-50 millió Ft-ra rúgnak. Az ismerősökön, családon múlik, mennyit tudunk ebből lefaragni. Természetesen a telekár ebben nincs benne.

Az építkezéssel új, modern, egyedi házunk lesz, ami sok nehézséggel jár, de végtelen sok örömöt rejthet magában, ha nem nyújtózunk tovább, mint ameddig a takarónk ér. A sokféle építési szakember mellett egy független pénzügyi tanácsadó segítsége aranyat érhet. Amennyiben a hiteltanácsadás, hiteligénylés, biztosítás ügyeit szeretnénk rá bízni díjmentes, akár online szolgáltatást vehetünk igénybe.

Fordulj szakértőnkhöz!


KONZULTÁCIÓT KÉREK