szélsőséges időjárás viharkár

Hatalmas viharok, szélsőséges időjárás, amitől az ingatlantulajdonosok jogosan tartanak

Ijesztő tud lenni, amikor hatalmas mennydörgésekkel, orkánnal és mandarin nagyságú jéggel csap le otthonunkra a vihar. Értékeinket pillanatok alatt jelentős mértékű kár érheti és a helyreállítás költségeit egyáltalán nem mindegy, hogy ki állja. Ugye tudod, hogy pontosan mire térít a biztosításod és milyen értékben? Bizonytalan vagy? Akkor bizony nagyot kockáztatsz.

Még ha a fejünket a homokba is dugjuk, akkor se nagyon tudjuk figyelmen kívül hagyni az egyre dominánsabbá váló szélsőséges időjárási eseményeket és az ezzel együtt járó károkat. Sokszor olyan hirtelen érkezik a világvégét idéző égiháború, hogy felkészülni sem marad időnk.

A legjellemzőbb szélsőséges időjárási események és viharkárok

Erős szél

Az elmúlt időszakban hazánkban is sűrűbben fordultak elő olyan tornádók és forgószelek, amik a leszakított faágakkal, vezetékekkel maradandó károsodást okoztak a lakóépületek, autók üvegeiben, a tetőszerkezetekben, vagy mobil felépítményekben, kerti berendezésben. A renoválás sok esetben bizony kifogott a tulajdonosokon, hiszen az ahhoz szükséges összeget nem tudták előteremteni. A vagyonbiztosítás ebben az esetben hatalmas segítség  még akkor is, ha az ügyintézés a sok igény miatt esetenként időigényes és hosszadalmas. A legkönnyebb helyzete nyilván annak volt, aki szakértőre bízta biztosítása kezelését és tanácsára időben aktualizálta biztosítását. Kár esetén pedig a tanácsadó segítségét igénybe véve a minimálisra csökkentette az ügyintézésben való részvételét.

Villámcsapás

Ha tűz üt ki az épületben vagy ledől a kémény, annak gyakori oka a villámlás. De ne gondoljunk egyből a legdurvább villámkárra, hiszen éppen elég, ha a közvetlen közelünkbe csap be ménkű és az indukciós hatás következtében tönkre mennek az elektromos berendezéseink.

Felhőszakadás

A leggyakrabban felvillanó kép a mélygarázsokat és pincéket elárasztó víz, de nagyon gyakori a beázás is. Az észrevétlenül megrongálódott cseréptetőn a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű víz könnyedén utat tör a belső terekhez és komoly károk keletkezhetnek. Sajnos több esetben előfordul az is, hogy egy rosszul alapozott házban a talajvíz okoz problémát.

Jégverés

A nyári viharok időszakában a jég dió, de akár tojás vagy mandarin nagyságban is lezúdulhat, ami az utóbbi időben egyáltalán nem volt ritka jelenség. A jégverés legtöbbször az épületek tetejében és üvegezett részein okoz óriási károkat. Idén több helyen a napelemeket is tönkretette.

Napsütés okozta tűz

Kevesen gondolnak arra, hogy a napsütés is okozhat tüzet. Az erős napsugárzásban az üvegfelületen megtört napfény visszatükröződhet és a szárazságban könnyen fellobbanthat a tűz például egy száraz falevélen.

Amit mindenképpen meg kell tennünk otthonunk és vagyonunk védelmében

Bármelyik időjárási jelenség okoz kárt az otthonodban, a bosszúság elkerülhetetlen, de nem kell, hogy anyagi csőddel járjon. A egyéni adottságokhoz, kockázati tényezőkhöz igazított, megfelelően aktualizált lakásbiztosítás fedezi az anyagi károkat, így kevesebb teherrel kell megküzdeni és gyorsabban állhat vissza a megszokott rend.

Fordulj szakértőnkhöz!