hitelfelvétel előtt

Hitelfelvétel – 5 tipp, mielőtt belevágnál

Különbözően vélekedünk a hitelfelvételről. Vannak, akik szög egyenesen elutasítják és legszívesebben mindenkit lebeszélnének róla, mások éppen ellenkezőleg gondolják, hitelt, hitelre halmoznak, így próbálnak előre jutni.

Egy biztos: hitelt felvenni, csak okosan érdemes és egy jó konstrukció, a felelősséggel bevállalt reális kiadás tényleg előre vihet.

Tippek hitelfelvétel előtt:

  • Főként lakáshitel felvétel előtt tanácsos végigböngészni az érvényes törvényi rendelkezéseket, változásokat, amelyek segítségünkre lehetnek az ingatlan kiválasztásában is. (Például új építésű lakásoknál a megújuló energiaforrás felhasználása, mint feltétel.)
  • Az igazolt jövedelmünk és a hitelösszeg, illetve a havi törlesztőrészlet arányát, tehát terhelhetőségünket érdemes előre felmérni.
  • A bankok ajánlatai nagyon változóak, gyakran az ajánlatok olvasgatásánál a részletek közt elvész a lényeg. Érdemes használni a hitelkalkulátort, ahol több bank ajánlata áttekinthetően hasonlítható össze és esetleg azt a különbséget is észrevesszük, ami külön-külön nem szúrna szemet.
  • Kutassuk fel a ránk vonatkozó kedvezményeket! Ha minden elérhető lehetőséget igénybe veszünk, lényegesen jobban járhatunk.
  • Ne csüggedjünk, ha nincs meg az önerőnk, lehetnek erre vonatkozóan kiskapuk is. Például tudtad, hogy a babaváró hitel önerőként is használható?
  • Legyünk tisztában a fogalmakkal: személyi hitel, folyószámla hitel, szabadfelhasználású hitel, jelzálog hitel. Fontos tudnunk, melyik hitelfajta milyen jellemzőket hordoz, hiszen csak így tudjuk meghatározni, melyik a legoptimálisabb választás számunkra.
  • Nézzünk reálisan a jövőbe, tervezzünk optimizmus és pesszimizmus nélkül, nehogy saját céljaink elé gördítsünk akadályokat egy felelőtlenül bevállalt hitellel, viszont arra sem kell felkészülnünk, hogy egyszerre minden baj ránk szakad.

Nyilván az informálódás, kutakodás, összehasonlítás nagyon időigényes feladat, de megéri foglalkozni vele, mert sokat nyerhetünk egy jó konstrukcióval és az összes kedvezmény kihasználásával. Amennyiben még sincs rá kellő idő és energia, igénybe vehetjük akár ingyenes online konzultációval a szakértő hiteltanácsadó segítségét, amit tényleg kár lenne kihagyni.

Kérdésed van? Fordulj szakértőnkhöz!


KONZULTÁCIÓT KÉREK