Hitelfelvétel okosan

Hitelfelvétel okosan

Hitel felvételen gondolkozol? Sokan lebeszélnek róla? Igazuk is lehet, hiszen egy felelőtlenül vállalt hitelfelvétel súlyos következményekkel járhat. Ellenben dönthetsz felelősen és okosan is, amivel hamarabb elérheted vágyaidat és minőségibb életet élhetsz, boldogabb lehetsz. Ebben próbálunk segíteni.

Az UFS Group hitel, lakáshitel pénzügyeivel foglalkozó szolgáltatása segít bekérni, összehasonlítani és kiválasztani a számodra legjobb megoldást. Pénzügyi tanácsadó vizsgálja át lehetőségeidet, személyre szóló javaslatokat tesz és felhívja figyelmedet az általad igényelhető állami támogatásokra is. Természetesen sokkal jobban jársz, mintha te magad próbálod meg összegyűjteni a bankok ajánlatait, hiszen mindegyik a saját bankja ajánlatát részesíti előnyben. Tisztább, világosabb, átfogóbb információkat kaphatsz az apró betűs részekről is, és nem kevés időt spórolhatsz meg.

Mire figyeljünk hitelfelvétel előtt?

Néhány jó tanács, ami segít tisztán látni és meghozni az okos döntést:

Készíts kalkulációt terveidhez, legyél tisztában azzal, hogy mennyi pénzre van szükséged és milyen havi részletet tudsz bevállalni. Kiszámíthatóbb helyzetet eredményezhet, ha a havi törlesztőrészlet nem haladja meg a háztartás össz. bevételének 15-20%-át.

Az interneten több helyen található költségvetés számító program, amely mérlegre teszi a háztartás bevételeit és kiadásait. A váratlan költségek gyakran kimaradnak a kalkulációból, pedig a leggyakrabban ezek okozzák a problémát. Nem csak a jelenlegi helyzettel kell számolnod, hanem előre kell tervezned addig, amíg a hitel futamideje várhatóan kitart. Kalkulálni kell azzal, hogy közben a gyerekek nőnek és bizony minél nagyobbak, annál jobban megterhelik a családi költségvetést. Jön a divatozás és ne is beszéljünk a sokszor nagyon magas kiadásokkal járó egyetemi tanulmányokról, albérletről, amiről sok esetben a szülők gondoskodnak. Persze közben a fizetésed is emelkedhet.

Használj hitelkalkulátort!

Az UFS Group oldalán is megtalálható hitelkalkulátor segít összehasonlítani a bankok ajánlatait és támpontokat ad az előre tervezésben. Mindegy, hogy személyi hitelről, lakáshitelről, autóhitelről, áruhitelről van szó, még hitel kiváltásához is érdemes használni.

Szánj elegendő időt a bank és a hitelfajta kiválasztására!

Az összehasonlításnál figyelmesen kell átnézned az ajánlatokat. 

A legfrissebb rendelkezéseket, törvényeket, jogszabályi változásokat is olvasd át!

Például jó tudni a THM mértékére vonatkozó “maximum szabályokról”. Érdemes szemfülesnek lenni, mert előfordulhat, hogy ha egy hónappal később veszed fel a hitelt, akkor egy új jogszabály miatt sokkal jobban járhatsz. Gyakoriak az olyan akciók, amikről csak kevesen értesülnek, pedig esetleg sokat spórolhatsz általuk.

Vizsgáld át a lehető legtöbb bank ajánlatát és hasonlítsd össze őket!

Vedd számba a hitel összege és a visszafizetendő összeg közötti különbséget, a THM-et, a hitel teljes díját, az egyéb járulékos költségeket. Azt is érdemes megtudakolnod, hogy a hitel felvételekor milyen összeget kell kifizetned, hogy ez ne érjen váratlanul. Fontos, hogy a hitelkamat fix vagy változó. A fix általában magasabb, de biztonságosabb. A változó a törlesztési időszak alatt meglepetéseket okozhat számodra. Ne a bank alkalmazottjától várd 100%-ban a tájékoztatást, célszerű független hiteltanácsadóhoz is fodulni, aki széles rálátással rendelkezik a piacon elérhető akciók tekintetében is. Az UFS Group hiteltanácsadóira ez esetben is számíthatsz!

Olvasd el a bank Általános Szerződési Feltételeit és Üzletszabályzatát!

Ha nem boldogulsz a rövidítésekkel, ne ugord át őket! Az ördög a részletekben rejlik. Kérd pénzügyi szakember segítségét! Jó, ha tisztában vagy azzal, hogy a bankoknak nem kell megindokolniuk feléd a döntéseiket és létezik egyoldalú szerződésmódosítás. Érdemes tisztában lenned szerződéstől való elállás és a szerződés felmondás feltételeivel, illetve a futamidő előtti végtörlesztés lehetőségének körülményeivel.

Pénzügyi tanácsadóink segítenek eligazodni a hitelfelvétel útvesztőiben, megtalálják számodra a minden oldalról legelőnyösebb megoldást. Fordulj bizalommal az UFS Group szakértőihez!

Kérdésed van? Szívesen konzultálnál szakértővel a gyorsabb és megfelelően kiválasztott egészségbiztosítás érdekében? Fordulj szakértőnkhöz!