Hitelkiváltásra használnám a babaváró hitelt

Babaváró hitel hitelkiváltásra

A babaváró hitelt meglévő hiteled kiváltására használnád? Jó ötlet, de nem mindegy, melyik bankhoz fordulsz igényléseddel. Bármilyen meglepő, a bankok különféle gyakorlatai miatt bizony könnyen zsákutcába futhatsz. Nézzük az eddigi több mint 31 ezer hiteligénylés tapasztalataiból adódó különbségeket és tanulságokat.

Bolondok lennénk nem kihasználni a lehetőséget, ha meglévő hitelünket egy 0 százalékos kamatozású hitelre cserélhetjük. Ez mindenkinek megéri és a babaváró hitel által a lehetőségek is adottak, sőt, a feltételeket is könnyen megismerheted. Viszont hogy lehet az, hogy hiába felelsz meg a feltételeknek, mégsem kaphatod meg? Egyszerű a válasz: törvény szabályozza, hogy a jövedelmed 50%-át nem haladhatja meg a törlesztőrészletek összege, amibe a hiteligénylésnél a régi és az új törlesztőt is bele kell számolni. Hogy miért? Mert a babaváró hitel szabadfelhasználású, így nincs rá garancia, hogy valóban a régi hitel csökkentésére, megszüntetésére használod majd fel. Fura helyzet, amit a bankok különbözően oldanak meg. Hogyan?

  • Van olyan bank, amelyik ebben az esetben akkor is elutasítja az igénylést, ha a kiváltandó hitelszámlát is náluk vezeted. Náluk nem találsz megoldást.
  • Más bank gyakorlata sokkal problémamegoldóbb, mert rájöttek, hogy saját biztonságuk garantálásával megengedőbbek lehetnek az igénylés során. Egész egyszerűen nem juthatsz hozzá a megkapott hitelösszeg fennmaradó részéhez addig, míg nem rendezted a kiváltani kívánt korábbi hiteled tartozását. Ez egy zárt hitelkiváltási folyamat, amiben nem kalkulálnak a régi hitel összegével. Egyes bankok ezt a módszert úgy alkalmazzák, hogy már a hiteligénylésnél választási helyzet elé állítják az igénylőt, hogy mire szeretné használni a hitelt. Ha hitelkiváltásra, akkor nem is te kapod meg, hanem a bank intézi helyetted az elő vagy végtörlesztést, így természetesen nincs is jövedelemkorlát.
  • Megint másik gyakorlat, amiben szintén ügyfélbarátabb módon kezelik az összességében túl magasra rúgó törlesztőrészleteket. Attól teszik függővé a folyósítás engedélyezését, hogy milyen jellegű hitel kiváltására szeretnéd azt felhasználni. Itt a jelzáloghitel sajnos stop táblát kap, viszont a személyi hitel és még néhány típus simán zöld lámpás lehet. Egy feltételnek kell még megfelelned, hogy a régi hitelt az újból ne csak előtörleszd, hanem végtörlesztéssel meg is szüntesd.

Azért létezik kerülőút is. Ha van szabad kapacitásunk, legegyszerűbb előbb rendezni a régi hitelt és közvetlenül utána igénybe venni a szabadfelhasználású babaváró hitelt. Vagy told ki a kiváltandó hitel futamidejét, hogy csökkenjen a törlesztőrészlet. Így talán már nem lesz az összeghatárnál nagyobb a kettő együttesen. Egyik sem megy? Akkor javasoljuk, hogy mielőtt rejtett információk utáni hosszas keresgélésbe fulladnál, vedd igénybe pénzügyi tanácsadóink díjmentes szolgáltatását. Egyből tudni fogod, melyik bankhoz kell fordulnod, hogy azt kapd, amit szeretnél.

Kérdésed van? Szívesen konzultálnál szakértővel a gyorsabb és megfelelően kiválasztott egészségbiztosítás érdekében? Fordulj szakértőnkhöz!


KONZULTÁCIÓT KÉREK