hitelkalkulátor

Így használd a hitelkalkulátort!

A nyári szabadság, pihenés ideje arra is alkalmas, hogy átgondoljuk jövőbeli terveinket. Ki ne szeretne álmodozni szebbnél szebb otthonról? Persze hamar megszólal a vészcsengő a fejedben: addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér! De meddig ér? Mennyi pénzt szánhatsz egy új otthon megteremtésére? Mennyi hitelt vállalhatsz, kaphatsz hozzá? Járnak -e kedvezmények támogatások?

Az UFS Group lakáshitel kalkulátorral hiteles becslést kaphatsz a bankok jelenlegi ajánlatairól. A kalkuláció név nélküli, kötelezettségektől mentes, szinte játék az egész, az eredmények fényében viszont jobban tudsz tervezni!

Kétféle irányból közelíthetsz, választhatsz, hogy a hitelkalkulátor mi alapján kalkuláljon:

 • Megadod a hitelösszeget, amire szükséged lehet, avagy
 • Meghatározod a törlesztőrészletet, amit még ki tudnál fizetni.

Érdemes a kalkulációt mindkét megközelítésből elvégezni.

Miután elvégezted a kalkulációt a kalkulátor a megadott opciók alapján lelistázza neked a szóba jöhető bankokat és ajánlataikat (termékeiket). Így máris összehasonlíthatod, melyik banknál milyen kezdeti költségek, milyen THM terhel majd, és listázva látod, milyen törlesztőrészletre/hitelösszegre számíthatsz attól függően melyikre voltál kíváncsi és a visszafizetendő hitel összege is megjelenik. Az ajánlat előnyeit is felsorolja a kalkuláció eredményeként megjelenő táblázat, ahonnan egy gombnyomással továbbmehetsz az adott bankhoz vagy PDF-ben letöltheted az ajánlatot.

hitelkalkulátor használata

Na de nézzük csak, hogyan is működik!

Az első lépés, hogy a már korábban leírt megközelítések közül válassz, így kattints a hitelösszeg vagy törlesztőrészlet gombra. A választott gomb sárgára változik. Kezdjük az első gombbal, mi történik, ha a HITELÖSSZEG gombot jelölöd be:

 • Meg kell adnod mire szeretnéd felhasználni a hitelt, hiszen ettől is függ a bank ajánlata. A kis nyilacskára kattintva a legördülő menü lehetőségeiből válassz egyet és kattints rá.
 • Add meg, hogy mennyi hitelre lenne szükséged, írd be a sorba a teljes összeget.
 • Határozd meg, mennyi idő alatt szeretnéd visszafizetni a hitelt, elegendő csak az évek számát beírnod.
 • Biztos körülnéztél már, hogy mennyibe kerülne a megálmodott ingatlan, hiszen a hitel összegét is a szerint írtad be. Most írd be ide az ingatlan várható árát.
 • A következő sorba írd be a havi nettó jövedelmedet, ez az az összeg, amit kézhez kapsz a munkáltatódtól, amit a számládra utalnak.
 • Kis pipákat bekattintva megjelölheted, milyen szempontokat szeretnél érvényesíteni. Ha bejelölöd az extra kedvezményt, egyes pénzintézetek extra kedvezményeit is láthatod. Ha bejelölöd a CSOK-ot, akkor megjelenik, milyen támogatást kaphatsz és ennek megfelelően módosul a kalkulátoron a törlesztő részlet is. Bejelölheted, hogy csak a támogatott vagy csak fogyasztóbarát hitelek jelenjenek meg az ajánlatok sorában. A Feltétel banki termékkel bejelölésével bővítheted az ajánlatok sorát. Érdemes bejelölni a Minden kamatperiódus opciót, így a láthatjuk a futamidőn belül azt az időszakot, amely alatt a kamat mértéke állandó. A Minden bank opció több mint 300 termék között válogat számodra megfelelőt, és bejelölheted, hogy a bankok legkedvezőbb ajánlatát kapd meg. Ha bejelölöd az automatikus keresést, akkor az adatok változtatásával a bankok ajánlata automatikusan módosul.
 • Kattints a keresésre és böngéssz a táblázat soraiban.

Csupán ennyi változik, ha a kalkuláció kezdetén a TÖRLESZTŐ RÉSZLET gombot színezed sárgára:

 • A második sorban most a hitelösszeg helyett a törlesztőrészletet kell beírnod, azt az összeget, amit még ki tudnál havonta fizetni.
 • A többi adat már az előzőekben is szerepelt.

A kalkuláció sokat segíthet benne, hogy átlásd mekkora az az összeg, amit biztonsággal tudsz havonta törleszteni és mely bankok ajánlatai lehetnek megfelelőek számodra. Hitelfelvétel előtt azonban sok mindent át kell tekinteni a családi költségvetésben, hogy a lehető legkisebb anyagi megterhelés mellett a legjobb hitelt válassza a család. Ebben profi pénzügyi tanácsadóink segítenek neked, például meglévő biztosításaid, hiteled áttekintésében, hogy valóban csak annyit fizess értük, amennyit feltétlenül szükséges és a teljes hitelfelvételi folyamaton végigkísérnek költségmentesen!

Kalkulálj az UFS segítségével, és kérj ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációt az UFS pénzügyi tanácsadóitól!