Itt az új NHP Hajrá növekedési hitel

Az MNB felmérései igazolták, hogy a járvány miatt kialakult helyzetben a fizetési nehézségekkel küzdő vállalatok jelentős része az elbocsátás helyett hitelből fedezné a munkabéreket. Több banknál elindult az új növekedési hitel, az NHP Hajrá a vállalkozások megsegítése érdekében.

Növekedési hitel – NHP Hajrá

A növekedési hitelprogram már 2013 óta kínál lehetőségeket a KKV szektornak, azaz mikro-, kis- és középvállalkozásoknak. A gazdaság újraindításának céljából most induló, már elérhető „NHP Hajrára” a MNB 1500 milliárd forintos keretösszeget különített el. A program alkalmas lehet a KKV szektor egészséges szerkezetű hitelezésének elősegítésére, illetve az új növekedési hitelnek kiemelt szerepe lehet, a gazdasági növekedésben is!

Az NHP Hajrá egy jó lehetőség, hiszen a hitelcélok szabadon választhatóak, a keret magasabb, a futamidő hosszabb és a gyors hitelbírálat rövid időn belül elérhetővé teszi a hitelösszeget.

Az NHP Hajrá növekedési hitel előnyei

Az új MNB vállalkozói hitel tulajdonságai az eddigieknél is jobbak:
● a növekedési hitelprogram fix kamatozása a futamidő végéig megmarad
● kiszámítható konstrukció és kamatteher
● 20 évre növelt futamidő
● szélesebb körben használható
● már 1 millió forinttól igényelhető
● alacsony, legfeljebb 2,5 százalékos kamat
● további kamat, jutalék nem számítható fel
● gyors, 10 napon belüli bírálat
● új beruházásokra és korszerűsítésre is
● nincs előtörlesztési díj

MNB növekedési hitelprogram jellemzői

Bár a finanszírozás a jegybankhoz tartozik, az igénylés a pénzintézeteknél történik. A növekedési hitel 1 milliótól 20 milliárd forintig igényelhető. Beruházásnál 20 év, forgóeszköz beszerzésnél maximum 3 év lehet a futamidő.

A hitel rendelkezésre tartása abban az esetben, ha az első lehívás 1,5 éven belül megtörténik maximum 3 év, ezután megszűnik.

Felhasználható új beruházásra, forgóeszközre, cég bővítésre, terjeszkedésre, növekedésre, munkaeszközökre, hiteltámogatás előfinanszírozásra, hitel kiváltásra, működtetési költségekre.

NHP hitel feltételek

Fontos feltételek, hogy kizárólag belföldi székhelyű KKV-k igényelhetik és a finanszírozásnak a vállalkozás működését kell szolgálnia. Továbbá rendelkezni kell egy lezárt üzleti évvel, jogtiszta háttérrel, saját tőkével és a korábbiakban felmutatható nyereséggel.

A vállalkozásoknak a hitel felvételével kapcsolatos egyéb költségekkel azért érdemes számolniuk, mint a közjegyző, értékbecslés, kezességvállalás, biztosítás, földhivatal, fedezetmódosítás, melyek a hitel igénylés és folyósítás idején fizetendő tételek.

A mielőbbi forráshoz jutás érdekében online konzultáció keretében teljes körű segítséget nyújtunk vállalkozása részére! Felkutatjuk a KKV számára a legkedvezőbb feltételeket, elkészítjük a szükséges kalkulációkat, tájékoztatást nyújtunk az elérhető hitelösszegről, segítünk a hitelbírálat előkészítésében, valamint a teljes igénylési folyamat levezénylésében is!

Kérdésed van? Fordulj szakértőnkhöz!