Készüljön együtt a család! – Kreatív tippek a karácsonyi készülődéshez

karácsonyi készülődés

Már csak egy hónap és elérkezik az év legszeretetteljesebb ünnepe, a karácsony. Elkezdhetjük ünneplőbe öltöztetni, fényekkel, illatokkal megtölteni a lakást, persze az az igazi, ha ezt nem egyedül, hanem párunkkal, buzgó gyermeki kezek segítségével végezhetjük. 

Az elsődleges az, hogy mindenképpen gyermekünk korához és ügyességéhez mért feladatokat találjunk ki, így ezt ők is nagyon élvezni fogják. Bevonhatjuk őket a meglévő díszek elhelyezésébe, az ablakfestésbe, az asztali díszek elkészítésébe, vagy akár a mézeskalács díszek elkészítésébe. Önthetünk velük gyertyát és készíthetünk közösen adventi kalendáriumot, aminek a töltésénél örömmel fognak elfordulni, hiszen a titkokat, meglepetéseket nagyon szeretik.

Nézzünk néhány ötletes lakásdíszt, aminek készítésébe a kisebbek is besegíthetnek:

  • Keress otthon kisebb méretű befőttes üveget, készíts elő ragasztót, ecsetet, csillámport, selyemszalagot és egy mécsest. A befőttes üveg oldalának alsó felét bekenheti a kis segítségünk ragasztóval, majd beszórhatja csillámporral. A belsejébe beleteszi a mécsest, az üveg felső széle köré szalagból köthettek egy csodaszép masnit és már kész is a csillogó karácsonyi gyertyatartó. A színeket, a ragasztó felkenésének formáját, mintáját már kedvetekre variálhatjátok, a masni közepéből akár egy pici ezüstcsillagot is lelógathattok.
  • A szörpös, gyümölcsleves üvegekből gyönyörű váza készülhet, ha az apró kezek fehérre festik az üveget, majd száradás előtt közösen beszórjátok durva szemcsés sóval.
  • A hűtőből könnyűszerrel hóembert varázsolhattok kartonpapírból kivágott fekete körlap szemekkel, kisebb körlapokból kirakott szájjal és egy narancssárga répa orral. Készíthettek hozzá színes kartonból sálat és gombokat, akár seprűt is. Vékony mágnessel a lapok hátulján szabadon variálható a mosoly, a nézés, mulatságos játékká alakulhat a kreatív program.

Rövidesen eljön az ajándékcsomagolás ideje is

Ha a gyermekeket bevonjuk a nagymama, nagypapa, tesó ajándékának becsomagolásába, sokkal inkább részesévé válik az ajándékozásnak. Néhány praktikus csomagolási ötlet, amivel elegánsabbá és személyesebbé tehetjük az egyszerűbb ajándékokat is.

  • Használhatsz teljesen egyszerű háztartási csomagoló papírt, amit a csomagolás után kidíszíthetnek az apró ujjacskák. Ehhez legokosabb ujjfestéket használni. Raffiával átkötve megteremtetted a nagyi számára a világ legszebb csomagolását, amit talán ki sem akar majd bontani.
  • Egyszerű felül nyíló dobozt is bevonhattok fehér vagy más egyszínű papírral ,  majd csillámos dekorgumiból kivágott formákkal díszíthetitek. A csillag, ezüst hold, arany kisharang, piros szívek egészen biztosan meghozzák a karácsonyi hangulatot és ezeket a formákat a gyermekek formasablon segítségével önállóan megrajzolják, kivágják és fel is ragaszthatják, csupán az elrendezésben ajánlott némi segítség.
  • Persze nem csak csomagolópapírból készülhet csomagolás. Felhasználhatjátok a legutolsó tapétázásból maradt hulladékot, vagy maradék textillel is kreatívkodhattok. A gyerekek imádják ezeket a megoldásokat, ilyenkor a fantáziájuk egyből szárnyalni kezd.

Meglátjátok, hogy a közös készülődésnek a vártnál is nagyobb hatása lesz és az idén biztos nem panaszkodsz majd az ünnepi hangulat hiányáról. 

Kellemes készülődést kíván nektek az UFS Group!

Kérdésed van? Szívesen konzultálnál szakértővel a gyorsabb és megfelelően kiválasztott egészségbiztosítás érdekében? Fordulj szakértőnkhöz!


KONZULTÁCIÓT KÉREK