Kulcsfontosságú lehet egy utasbiztosítás kötés

Kulcsfontosságú lehet egy utasbiztosítás kötés

Közeledik a nyár, ami a legtöbb család életében belföldi és külföldi utazásokat hoz magával. Már most hosszasan válogatunk az úti célok és szállások között, tervezgetjük az izgalmasnak, érdekesnek ígérkező programokat. De elég időt szánunk -e az utasbiztosítás kiválasztására, megkötésére? A tapasztalataink azt mutatják, hogy a nyaralni készülők kevesebb, mint a fele köt csak utasbiztosítást, pedig egy váratlan betegség akár több évre is komoly adósságot róhat egy családra! Ne kockáztass! A naptej és az utazásra vett új fürdőruha mellett gondoskodj a saját és családod biztonságáról is!

Utasbiztosítás külföldre

Természetesen fontos előre megtervezni a várható költségeket, az elérhető lehetőségeket, de sajnos bőven akadhat olyan esemény, amivel előre nem számolhatunk. A váratlanul bekövetkező, kellemetlen szituációk, mint egy váratlan betegség, rablás, kisebb, nagyobb balesetek, autó műszaki hibája veszélyeztethetik a nyaralás sikerét, beárnyékolhatják a kellemes emlékeket. Tudjuk, hogy megelőzni nem mindent lehet, de a gyors és hatékony problémakezelés nagyszerű biztosítéka lehet az utasbiztosítás külföldre utazáskor.

Sokan gondolják, hogy az Európai Egészségbiztosítási Kártya Európán belül megold mindent és azzal kockázatmentesen utazhatunk, hiszen megkapjuk az egészségügyi ellátást az adott országban. De tudjuk -e, hogy csak ugyanaz az ellátás jár ingyen, ami az ország többi állampolgárának is? És bizony az országok többségében azokért az ellátásokért is kemény díjat kell fizetni, ami nálunk jelenleg térítésmentesen igénybe vehető, és ha igénybe kell venni, akár több évre is komoly adósságba sodorhatja a családokat. Ezen kívül elesünk a poggyászbiztosítástól is, ami pedig szinte minden alapbiztosítás része. Érdemes tehát több időt szánni az informálódásra.

Autóval tervezitek az utazást?

Amennyiben a gépkocsi műszaki hiba miatt lerobban az a családnak akár több százezer forintjába is kerülhet! Hazaszállítási, elszállítási, javítási költségek, tovább utazási, szállás költségek is felmerülhetnek.

Repülővel utaztok?

Ez esetben pedig nagyon bosszantó lehet egy járatkésés vagy egy csomagkésés mely akár több napos kellemetlenséget is okozhat.

Utasbiztosítás külföldre mindenképpen ajánlott, mert teljes védelmet nyújt:

 • egészség- és balesetbiztosítást
 • poggyászbiztosítást
 • személyi felelősségbiztosítást
 • jogi segítségnyújtást
 • úti okmány pótlást
 • és személyre szabott kiegészítő opciókat tartalmazhat.

Az utazás célja tulajdonképpen mindegy is, hiszen nem csak családi, baráti nyaralás esetén, hanem pár hónapos külföldi tartózkodás esetén is ugyanúgy ajánlott, mint külföldi tanulmányok, avagy külföldi munka, esetleg sport esetén. Minden utasbiztosítás mellé jár egy éjjel, nappal hívható telefonszám, amit probléma esetén mindig fel kell híni és azonnali segítséget kapunk.  Ráadásul mindez az utazási költségünk töredékébe kerül. Miért kockáztatnánk?

Utasbiztosítás belföldre

A külföldi utasbiztosítás szükségességéről valóban könnyebben meggyőzhetőek vagyunk, de az utasbiztosítás belföldre nem tűnik annyira egyértelmű lépésnek. Valóban nem kell számolnunk költséges orvosi ellátásokkal, mégis vannak olyan helyzetek, amiben elsődleges lehet a fontossága:

 • Extrém sportok, versenysportok esetében – hiszen a magyar TB nem téríti ezeket a kezeléseket
 • Értékesebb csomagok, sporteszközök esetében
 • 24 órás segítségnyújtás igénye esetén (gyerekeknek, időseknek)
 • Felelősségi kockázat esetén, például bérleményeknél
 • Gépjármű hazaszállításánál
 • A lemondási költség, vagy a megtérítendő napok kiegyenlítésénél az utazás lemondása esetén

Kárképviselet

Ne feledkezzünk meg az otthon hagyott értékeinkről sem! Hiszen miért is ne pont akkor történne egy jó kis beázás a nappaliban? A vagyonbiztosítás és az UFS Help Kárképviseleti szolgáltatása erre is remek megoldás, mert ha károd keletkezik, azt gyorsan, egyszerűen be tudod jelenteni online felületünkön. A kárszakértő partnerünkkel együttműködve pedig eljárjunk a Te érdekedben, és segítséget nyújtunk a teljes kárbejelentési folyamatban! Mindez éves szinten mindössze 2900 Ft/szerződés díjon elérhető!

UFS HELP BEMUTATÁSA

Kérdésed van? Szívesen konzultálnál szakértővel a gyorsabb és megfelelően kiválasztott egészségbiztosítás érdekében? Fordulj szakértőnkhöz!