Lakástarékpénztár kinek és mikor ajánljuk

Lakástakarékpénztár-álom vagy otthon?

Egy dologban biztosan megegyezünk, álmai mindenkinek vannak. Kinek kisebb, kinek kicsit merészebb, valakinek pedig teljesen konkrét.

Amikor Magyarországon megszületik egy kisbaba, a szülők első, vagy szerencsés esetben ezt megelőző gondolata az, hogy a gyermekük egy biztonságos környezetben, egy szerető otthonban cseperedjen fel.

Szerencsések vagyunk, hiszen itthon az állam ezeket az elképzeléseinket, jelenleg még 30% állami támogatással segíti. Így teljesen nyugodtan tehetjük fel magunknak a kérdést:

  • Miért éri meg pénzügyi tanácsadóhoz fordulni, amikor a szükséges Önerőnket szeretnénk megteremteni egyik legfontosabb célunkhoz?

Manapság a pénzügyekhez szerencsére, már nem mindenki ért szakszerűen. A független pénzügyi tanácsadók számos oktatáson, komoly vizsgákon vesznek részt évről évre, hogy biztos támpontokat adhassanak az ügyfeleiknek. A biztonság itt is a kulcsszó, hiszen az ügyfél érdekeit szem előtt tartva, a szakember ajánlatokat kér be a pénzintézetektől, minimum hármat, ezzel támogatva azt, hogy az otthon megálmodója tudjon jól dönteni.

Tapasztalataim szerint a magyarországi lakosság egyre tudatosabb „fogyasztó”, ebből a szempontból is, hiszen nyitott az új megoldásokra, illetve szívesen veszi igénybe a jól bevált támogatási rendszereket is.

Mindenki hallott róla, mégis nincs 20%, aki rendelkezik vele:

Lakástakarékpénztár kalkulátor

Lakástakarékpénztár

Először is tegyük górcső alá a kérdéseinket, mikor ezt a megoldást szeretnénk választani:

  • Miért lehet jó nekem?
  • Hogyan lehet a pénzem a lehető legnagyobb biztonságban?
  • Milyen időtávban gondolkodhatok?
  • Mikor érdemes ilyen formában megtakarítani?
  • Honnan tudhatom, hogy számomra ez a legkézenfekvőbb eszköz önerőm megteremtéséhez?

Itt felmerülhet még egy kérdés és igyekszem jól megválaszolni, még ha csak gondolatban futott is át az agyunkon. Nem, nincsen buta kérdés, inkább csak butaság nem feltenni annak az embernek, akinek pont az a célja, mint nekünk, márpedig az, hogy minden részvevője az ügyletnek elégedett legyen. Hiszen egy „win-win-win” szituáció lesz az eredménye egy ilyen megbeszélésnek. Jól jár az ügyfél, hiszen állami támogatás igénybevételével, OBA garancia mellett egy olyan kiszámítható megtakarítást indít el, amelyben minden tényező előre kiszámítható.

Jól jár a pénzintézet, hiszen egy olyan terméket választanak rajta keresztül, mely segíti az ügyfél és közte lévő jó kapcsolatot megalapozni. Jól jár a tanácsadó, hiszen az elégedett ügyfél és a megbízható pénzintézet hosszú távon megalapozza az ő szakmaiságát és újabb elégedett ügyfeleket szül.

Jöhet a következő kérdés: Tényleg létezik ma Magyarországon ilyen pénzügyi termék?

Igen, ráadásul jelenleg négy Lakástakarékpénztárnál is elérhető, a Fundamenta-Lakáskassza Zrt-nél, az OTP Lakástakarék Zrt-nél, az Erste Lakástakarék Zrt-nél, illetve az Aegon Magyarország Lakástakarékpénztár Zrt-n keresztül.

Ez azt jelenti, hogy szabadon dönthetünk arról, hogy melyik pénzintézet megoldása számunkra a legszimpatikusabb. Melyik szolgáltatónál van jelenleg olyan akció, vagy olyan hosszú távú program, mely terveinkhez leginkább igazodik.

Szerencsére, már hallom is a következő kérdéseket. Lassan kezd körvonalazódni, hiszen már rengeteg jót hallottam róla. Hallottam kevésbé jó dolgokat is, de igazság szerint nem szakembertől, hanem esetleg a szomszédomtól, vagy egy baráti beszélgetésen. Kezdek megnyugodni, hiszen most kaptam olyan információkat, melyek segítenek abban, hogy a felmerülő kérdéseimmel van kihez fordulnom.

Viszont akkor is ott motoszkál több gondolat…

  • Van pénzem, de mennyit takaríthatok meg ezzel a megoldással pontosan?
  • Hogyan fogom tudni összehasonlítani a négy pénztárt?
  • Várjak vele, vagy azonnal elkezdhetem?

Ezekre a kérdésekre fogok választ adni a következő bejegyzésemben. Hiszen az én célom a következő:

Az Álom ne csupán Álmodozás legyen, hanem egy konkrét Otthon, ahova Jó hazamenni!

Nagy Edina

Nincs időd bekérni, összehasonlítgatni, majd kiválasztani a megfelelő hitelt? Kalkulálj az UFS segítségével!