lakásvásárlás

Lakásvásárlás okosan

A lakásvásárlás olyan komoly döntésekkel jár, melyek hosszú időre meghatározhatják mindennapjainkat, anyagi helyzetünket és lehetőségeinket is. Az első lakás vásárlása óriási öröm, egyben hatalmas kihívás is. Természetesen mindenki azt szeretné, hogy a legjobban sikerüljön. Mind az otthonteremtő fiatalok, mind a támogató szülők, akik már nagyobb tapasztalattal rendelkeznek az ingatlanszerzés területén mindent meg kell hogy tegyenek a sikeres végkimenetelért.

Az esetek többségében hitelre is szükség van, ezért a lakás helyes kiválasztása, a hibátlan adás-vételi szerződés mellett még a legjobb bankot is meg kell találni. Csak ezután észszerű a falszínről, berendezésről gondolkodni.

Vigyázat! Akár milliókat is bukhatsz, ha alapos megfontolás nélkül belevágsz a vásárlásba, ami súlyos traumát okozhat a saját otthon öröme helyett. Amivel ezt biztosan elkerülheted, ha első perctől kezdve szakértő segítséget kérsz, kezdve a lakás kiválasztásától az ingatlan adás-vételi és hitelszerződésig. Erősen indokolt a hitelbiztosítás lehetőségéről is informálódnod.

Minden részletre lehetetlen itt felhívni a figyelmedet, de adunk néhány jó tanácsot, amit érdemes lesz megfogadnod, ha lakásvásárlás előtt állsz:

  • Először is nézd meg az aktuális ingatlan kínálatot a piacon. Határozd meg melyek azok a települések, körzetek, ingatlan típusok, lakás méretek, amit még elfogadnál és azt is jelöld ki mik azok, aminek a legjobban örülnél. Ez alapján és a kínálati árak szerint alakítsd ki a legkevesebb és legtöbb vételárat. Ez itt még csak az igényeidről, vágyaidról szól, ezt ne feledd.
  • Határozd meg azt az összeget, amit önerőként tudnál felmutatni: meglévő megtakarítás, családi anyagi segítség, esetleg Babaváró hitel.
  • Már látod, hogy lesz -e szükséged hitelre. Ha igen, akkor pontos költségvetést kell készítened egy kicsit a jövőre is előre tekintve. Mennyi a fizetésed, mennyit költesz egy hónapban, tehát mennyi jut hiteltörlesztésre.
  • Használd a hitelkalkulátort és kalkulálj az általad biztosítható törlesztőrészlet nagyságával, változtasd a futamidőket, próbálj ki több lehetőséget. A bankok ajánlata alapján gyorsan kiderül, mire elég az anyagi fedezeted. Célozd meg ezek alapján a reális otthont.
  • Tanácsadóink a további lépésekben már online konzultáció keretében, díjmentesen segítenek. Megtudhatod a jelenlegi szabályozás szerint, hogy mire elég munkaviszonyod, munkában eltöltött időd és jövedelmed. Felhívják a figyelmedet a kisbetűs részekre, az egyéb anyagi terhekre, mint lakásbiztosítás, illetékek, banki díjak, ügyvédi költségek és a szükséges dokumentumok beszerzésének határidejére. Irányt mutatnak a helyes ingatlanválasztáshoz. Támogatásukkal elkerülheted a jellemző csapdákat, amibe oly sokan belefutottak már.


KONZULTÁCIÓT KÉREK