síbiztosítás

Miért fontos a síbiztosítás?

Utazások előtt ma már szinte automatikusan megkötjük az utasbiztosítást, de mi a helyzet a sportbiztosítás terén? Hallottad már a síbiztosítás kifejezést? Viszonylag új biztosítási formáról van szó a biztosítási piacon, de az ajánlatok egyre szaporodnak, nyilván nem véletlenül.

A veszélyes sportok kockázata mindig nagy és ezzel a sportolók és a biztosítótársaságok is tisztában vannak. Gondoljunk csak arra, hogy egy külföldi sípályán szerzett komolyabb sérülés következményeként a külföldi sürgősségi ellátásnak, kórházi kezelésnek, hazaszállításnak milyen komoly anyagi vonzatai lehetnek. Természetesen a biztosítók felkészültek az erre szolgáló megfelelő ajánlatokkal és különböző feltételekkel, kiegészítő modulokkal várják a síbiztosítás kötés iránt érdeklődő ügyfeleket.

Fontos tudni, hogy egy átlagos utasbiztosítás nem tartalmazza a síbalesetekből adódó károk finanszírozását. Gyakran előfordul, hogy csak a biztosítási igény benyújtásakor szembesül ezzel a károsult fél és nagyon rosszul érinti a kellemetlen meglepetés. Általánosan igaz, hogy amikor biztosítást kötünk, nagyon oda kell figyelnünk a részletekre, az apróbetűs részekre, a biztosítás feltételeire, mert azok teljesülésének hiányában a vártnál is nagyobb anyagi teher szakadhat a nyakunkban. Így könnyen megeshet, hogy úgy vállalunk kockázatot, hogy nem is tudunk róla, hogy mekkorát kockáztatunk. Az utasbiztosítás csak kiegészítésekkel töltheti be a síbiztosítás szerepét, csak így lehetünk biztosak abban, hogy egy esetleges síbaleset alkalmával a biztosító rendezi kárügyeinket.

A biztosító fedezetet vállal, pontosabban átvállalja a kockázatot a biztosítottól, de korlátozhatja a fedezetvállalást, amit a a veszélyes sportok következményeiből eredő balesetek esetében meg is tesz. Ha síelés, szánkózás, snowboardozás, vagy bármi más téli sport közben szenvedünk balesetet, csak akkor számíthatunk arra, hogy a biztosító megtéríti a keletkezett anyagi kárunkat, ha erre kiegészítő biztosítást kötöttünk.

Miért éri meg a síbiztosítás?

Mert a baleset kockázata magas és a felmerülő költségek nagyok:

  • mentés
  • ellátás
  • utókezelés
  • hazaszállítás
  • sífelszerelés pótlása

Egy független pénzügyi tanácsadó cég több biztosító ajánlatait ismeri és segít kiválasztani a számunkra legnagyobb biztonságot jelentő ajánlatot. A választott tanácsadónak feltehetjük kérdéseinket, érthetővé teszi számunkra a feltételeket, illetve a kockázatvállalás mértékét, így biztosak lehetünk benne, hogy szakértőre bíztuk a választást és ismerjük az ajánlat teljes tartalmát.