szakmai felelősségbiztosítás

Mire jó a szakmai felelősségbiztosítás?

Milyen szakterületen dolgozol? Gondoltál már arra, hogy bármilyen becsületesen, odafigyelve végzed a munkád, mégis előfordulhat, hogy kárt okozol valakinek? A szakmai felelősségbiztosításnak ezekben az esetekben van óriási értéke.

A szakmai felelősségbiztosítás fogalma

Szakmai tevékenységünk olykor sok stresszel, nagy igénybevétellel jár, ami erőn felüli teljesítményt kíván. Az orvosoknak, mérnököknek, jogi és pénzügyi képviselőknek lépést kell tartaniuk a világ változásaival, a technológiai, tudományos vagy jogi területeken is. De ugye nem elhanyagolható a nevelésben, oktatásban, közbiztonságban, élelmiszer és gyógyszer iparban dolgozók felelőssége sem.

Néhány példa, amikor a biztosítás jelentheti az anyagi menedéket:

  • Kártérítést követelő orvosi műhiba perek.
  • Számviteli, könyvelői hibát feltételező ügyfél kár.
  • Tervezői vagy kivitelezői hibákra visszavezethető épület kár.
  • Hibás ügyvezetői igazgatást emlegető társulás okozta kár.

Ezek az esetek sajnos az orvos, építész, pénzügyi, jogi személy pervesztésével is véget érhetnek. A pénzügyi veszteség határa pedig a csillagos ég, mint ahogy erről utóbbi években több esetben is értesülhettünk.

A szakmai felelősségbiztosítás több esetben is szakmákra bontva jelenik meg a biztosítóknál. Kiterjed a tevékenységükkel okozott károk megtérítésére, az általuk okozott személyi-, megbetegedéses-, haláleseti-, dologi-, szennyezési károkra, tárgyrongálásra, a kártérítési felelősségre, mulasztási bírságra attól függően, mire szerződünk az adott biztosítás hasábjain.

Fontos tudni viszont, hogy a szakmai felelősségbiztosítás nem fedezi a biztosított és hozzátartozói által elszenvedett kárt, mert a nevében is benne van, hogy felelősséget biztosít. Amennyiben szakmai felelősségünkre vagy saját és hozzátartozóink életére szóló többféle biztosító ajánlatát is átvizsgálnád és ehhez szívesen fogadnál bankfüggetlen, profi szakmai segítséget díjmentesen, akkor fordulj bátran bizalommal hozzánk!


KONZULTÁCIÓT KÉREK