kockázati életbiztosítás

Mit jelent a kockázati életbiztosítás?

A kockázati életbiztosítást ismerned kell ahhoz, hogy helyesen válassz a biztosítók kínálatából. Tudnod kell mit jelent és milyen típusai vannak.

A kockázati életbiztosításra ma nagy igény van, így a következő információk bizonyára sokaknak segítenek a tisztánlátásban.

Kockázati életbiztosítást akkor érdemes kötnünk, ha azt szeretnénk, hogy egy biztosító az általa megszabott díjért cserébe szerződésben vállaljon kötelezettséget arra, hogy a biztosított halála esetén kifizeti a biztosítási összeget. Ki kapja a pénzt? A szerződésben megjelölt kedvezményezett, vagy ennek hiányában a törvényes örökös, de természetesen nem csak haláleseti biztosítás létezik.

A kockázati életbiztosítások közül köthetünk:

  • Haláleseti biztosítást
  • Baleset biztosítást
  • Egészségbiztosítást
  • Utasbiztosítást

Melyik kockázati életbiztosítás típus mit tartalmaz?

A haláleseti kockázati életbiztosítás

Betegségből- vagy balesetből adódó halál esetére szól. Erre minden családos embernek muszáj valamilyen összeget ráfordítania. Nem is beszélve a veszélyes munkát, sportot űzőkről.

A baleset biztosítás is kockázati életbiztosítás

A baleset nem életkor függő, bárkit érhet kisebb vagy nagyobb baleset. Ez a típus a balesetből eredő kockázatokra biztosít, mint például baleseti rokkantság, csonttörés, égési sérülés, kórházi napi térítés, kórházi költségek.

Egészségbiztosítás

A betegség esélye is egyfajta kockázat, nyilván hallottunk már számos meglepő példát erre is. Olyan embertársunkat is elérhet hirtelen olyan súlyos betegség, ami elhúzódó terápia miatt formálja át az egész életét, akiről véletlen sem gondoltuk volna, hogy áldozatul eshet. Az egészségbiztosítás típusától függően lehet anyagi térítés, vagy olyan, ami szolgáltatást is biztosít.

Utasbiztosítás

A kockázati elemek itt is megjelennek, de a vagyonvédelmi és asszisztencia szolgáltatás a kiemelt tényező. Amennyiben megkötöd, minden olyan kockázat esetén fedezetre számíthatsz, amire az utad során szükséged lehet.

A különböző típusokat kiegészítő biztosításokkal kombinálhatod. A lehetőségeket az adott biztosító ajánlata tartalmazza.

Pénzügyi tanácsadóink online konzultáció során válaszolnak kérdéseidre és segítenek megtalálni a számodra megfelelő típust, biztosítót és ajánlatot is.

Fordulj szakértőnkhöz!


KONZULTÁCIÓT KÉREK