Motivációs levél

Motivációs levél pénzügyi területre

Amikor pénzügyi beosztást kínáló állást keresel, az álláspályázatod része lesz egy motivációs levél pénzügyi területre célozva. A hirdető motivációs leveled olvasása közben arra lesz kíváncsi, hogy miért pont nála szeretnél elhelyezkedni, mint pályázó. E mellett meggyőzően, hitelesen kell fogalmaznod, hogy az önéletrajz és kísérő dokumentumok mellett egy kicsit szabadabban is bemutathasd magadat.

Biztos található az interneten sok motivációs levél minta pénzügyi területre, de nézzük, hogy mitől lesz az írásod valóban értékes és egyéni:

  • legyen személyes
  • tartalmazzon szubjektív elemeket
  • fogalmazzon meg pénzügyi területre illeszkedő szakmai célokat
  • tartalmazza az eddigi pénzügyi területen elért eredményeidet
  • ki kell fejtened, hogyan felelsz meg a hirdetésben kiírt elvárásoknak, sorra kell őket venned
  • ne hiányozzanak belőle a személyes értékek, személyiségjegyek, amik pénzügyi területen előnyt jelentenek
  • bele kell foglalnod a kívánt munkaadóhoz való viszonyulásodat és azt is, miért ezt a céget nézted ki magadnak.

Ebből természetesen az is következik, hogy a motivációs levelet nem lehet előre megírni, ahogy az önéletrajz sablonos volta megengedi ezt. Az önéletrajz korrekt módon felsorolja a tényeket: végzettségeinket, munkahelyeinket, beosztásainkat, pozícióinkat, a motivációs levél tulajdonképpen ennek a magyarázata.

Legjobb az, ha mielőtt megírod, magadnak is megfogalmazod, hogy miért lennél a legideálisabb jelölt a kiírt állásra. A motivációs levelet kifejezetten annak a munkaadónak készíted, akihez az álláspályázatot beadod, ezért képbe kell kerülnöd nagy vonalakban a vállalat történetével, adataival, friss híreivel, a pénzügyi élet legfrissebb információival kapcsolatban.

Amikor a munkaadó végigolvasta a levelet, már tisztába kell lennie azzal, hogy miért nyújtottad be hozzájuk a pályázatot, melyek az önéletrajzod számodra is kiemelendő pontjai, milyen pénzügyi területen hasznos erősségeid vannak, milyen közegben szereztél pénzügyi területen szakmai tapasztalatot, mik a szakmai céljaid és melyek azok a céges értékek, aminek követésére általad is számíthat, amennyiben téged alkalmaz a meghirdetett pénzügyi területen.

Mindezek ellenére fontos, hogy fogalmazz tömören, röviden, legyen a motivációs leveled maximum egy-másfél oldalas. Az bőven elég, abba minden belefér.

Motivációs levél pénzügyi területre csak nagy precizitással, önmagad levélben való átadásával készülhet. A pályázat elbírálásához sok sikert kívánunk!

Szívesen megismernél minket?


KONZULTÁCIÓT KÉREK