NOK kalkulátor

NEMZETI OTTHONTEREMTÉSI KÖZÖSSÉGEK (NOK)

Mire?

A közösség létrehozásának célja egy új, hosszú távú előtakarékossági forma, azaz a saját erőből történő otthonteremtés lehetőségeinek bővítése, és az újonnan épült lakóingatlanok vásárlásának és a közösségi előtakarékosság elősegítése. 120 és 180 hónapos közösségbe lehet csatlakozni, és az állami támogatás felső plafonja évi 300 000 forint, de maximum 4 500 000 Ft.

Kinek?

A közösség segítségével megvalósítható ingatlanvásárlás nem hitel folyósítását jelenti, hanem a tagok által 10-15 éves időszak alatt befizetett összegekből az ingatlanvásárlásokhoz még hiányzó – tagsági szerződés szerint – összeg megelőlegezését a sorsolás, vagy licit útján kiválasztott tagok számára. Nagyrészt a véletlenen (sorsoláson), illetve a licit keretében teljesített rendkívüli befizetések mértékén múlik, hogy melyik tag juthat hamarabb új lakóingatlanhoz a közösség működésére meghatározott 10-15 éve alatt. A kiválasztásban való részvétel feltétele, hogy a tag előtakarékossági befizetésének legalább 20%-át teljesítse.

Miért?

  • Mert kamatmentes hitelt jelent a lakásvásárló tag számára,
  • Hitelfelvétel nélkül, akár már egy hónap után is új lakáshoz juthatunk,
  • Mindvégig egyenlő, időarányos befizetésekből meg tudjuk oldani a lakásvásárlást külön önerő és hitelfelvétel nélkül,
  • Rugalmas, bármikor előtörleszthető, nem emelkednek a havi befizetések.

Az UFS ügyfelei közül már többen is kiválasztásra kerültek, és jogosultságot szerezetek ingatlan vásárlásra. Te is szívesen tartoznál közéjük? Kérj ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációt az UFS pénzügyi tanácsadójától!