Nyugdíjbiztosítás előnyei – UFS Nyugdíjbiztosítási Program

Igen, pontosan tudjuk, hogy a napi problémák felülírják a nyugdíjas éveinkkel kapcsolatos felelős döntésünket. 

De mennyivel jobb érzés tudni azt, hogy a nyugdíjbiztosítás megkötésével tettünk egy lépést:

  • az anyagi biztonságért
  • a méltóságteljes életkörülményekért
  • a kiszolgáltatottság nélküli időskori éveinkért
  • az életszínvonal megtartásáért.

Sőt, minél hamarabb belevágunk, annál kevésbé lesz megterhelő, ugye ez logikusan hangzik?

Minimális időráfordítást igényel csupán a döntés, hiszen egy pénzügyi tanácsadó lényegesen megkönnyíti az átlátást, így rosszul semmiképp se járhatunk. Mindenről felvilágosít, amit a nyugdíjbiztosítás mellé járó 20 %-os adókedvezményről tudnunk kell, még az apróbetűs részek rejtelmeit is felfedi. Segít eligazodni a biztosítók kínálatai között és személyre szabottan mutatja be a számunkra legjobb ár-érték arányú, legelőnyösebb nyugdíjbiztosítást. 

A nyugdíjbiztosítás fogalma, avagy mit is jelent pontosan ez a szó?

A nyugdíjbiztosítás egy speciális életbiztosítás, melynek lejáratát a nyugdíjkorhatárhoz ütemezik. Akkor fizet, amikor nyugdíjba vonulunk, illetve amikor elérjük a nyugdíjkorhatárt. Egyéni kérdés, hogy kinek melyik következik be előbb. Tudjuk, hogy sajnos nem mindenki éli meg a nyugdíjas kort, ami önmagában elég nagy tragédia a család többi tagjának, de a biztosító akkor is térít bizonyos százalékot az örökösöknek, sőt rokkantság esetén is számíthatunk erre az összegre.

Természetesen lejárat előtt is (pl. hozzáférhetsz az addig felépített egyenlegedhez, azonban az adókedvezményt veszíted el. Viszont 7-10 év után ezt bőven kompenzálja az addigi hozam. A lejárat előtti hozzáférés még így is a nyugdíjbiztosításnál a legkedvezőbb. Nyilván az is megfordul a fejedben, hogy mi történik, ha megemelik a nyugdíjkorhatárt? Semmi. Rád a szerződéskötéskor érvényben lévő nyugdíjkorhatár vonatkozik majd. Jöhet a következő jogos kérdés: mennyi az esélye annak, hogy a jövőben emelkedik a nyugdíjkorhatár? Nagyon sok esélye van, ezt nyilván Te is látod.

Több mint 20 éve léteznek különféle nyugdíjcélú megtakarítások. 2014-től az állam már adókedvezménnyel is támogatja a nyugdíjbiztosításokat. 

Nyugdíj előtakarékosság lehetőségei

Az állam azért biztosít adókedvezményt, hogy valóban a nyugdíj előtakarékosságot szolgálja a biztosítás. Nyilván ebben az esetben jársz a legjobban, ez egyértelmű. Ha mégis anyagi nehézségeid adódnának, lehetőséged van szüneteltetni a díjfizetést, ezért érdemes olyan biztosítót választani, akinél ez akár korlátlanul lehetséges. 

A nyugdíjbiztosítás bizonyos típusai alapvetően kockázatkerülő eszközökbe fektetnek, garantálják neked a szerződéskötéskor meghatározott éves technikai kamatot, amire garanciát vállalnak. Ezek olyan konstrukciók, ahol a biztosító átvállalja a befektetési döntéseket és kockázatokat, az ügyfél ebben az esetben előre garantált lejárati összeget kap.  A más típusú biztosítások azonban lehetőséget biztosítanak arra, hogy befektetéseiddel kapcsolatban döntéseket hozz.Lehetőséget adva magasabb hozam elérésére. Te választhatod meg a mögöttes befektetést, így a kockázat és a többlethozam lehetősége is a tiéd.

Számos nyugdíjbiztosítás létezik a piacon, ezért nagyon fontos, hogy a számodra leginkább megfelelő termék kerüljön kiválasztásra! Hiszen a nyugdíjbiztosítás kiválasztása egy életre szóló elköteleződés saját pénzügyi jövőd iránt.

Kérdésed van? Szívesen konzultálnál szakértővel a gyorsabb és megfelelően kiválaszott egészségbiztosítás érdekében? Fordulj szakértőnkhöz!


KONZULTÁCIÓT KÉREK