Októbertől nehezebb a hitelfelvétel! Októbertől azonos jövedelemre kevesebb hitelt fogsz kapni! Ne várd meg, amíg rosszabbak lesznek a feltételek! Számolj velünk, hasonlítsd össze és vedd igénybe gyorsan!

Az MNB statisztikai adatai szerint a lakáshitelek mintegy 8%-át vesszük fel 1 év vagy annál rövidebb kamatperiódussal (3, 6, 12 hónap). Ennek többnyire most is az az oka, mint 10 évvel ezelőtt a devizahiteleknek, a jóval alacsonyabb kamat.

Sok háztartás azonban igen feszített költségvetés alapján vállalja be a jelzáloghitel törlesztő részletét, és kiemelten fontos számukra az alacsonyabb törlesztő részlet a jövedelemkorlát miatt. Vagyis nagyon számít a hitelképességük vizsgálatánál az akár több ezer forintos különbözet is. Igen ám, de ennek ugyanazok lehetnek a következményei egy kamatemelkedés esetén, mint a svájci frank (CHF) alapú hiteleknél.

Ennek kíván gátat szabni az MNB új szabályozása, az új JTM rendelet, ami várhatóan 2018. október 1-jétől lép hatályba, és amelynek tervezete jelenleg az Európai Központi Bank véleményezésére vár.

Hitelfelvételen gondolkodsz? Jól jönne egy szakértő, aki igényed alapján bekéri, rendszerezi és összehasonlítja a hitelajánlatokat, hogy valóban a legjobbat válaszd? Kérj ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációt az UFS pénzügyi tanácsadójától!