pénzügyi tanácsadó

Pénzügyi lehetőségeink 2021-ben

Új év, új kezdet. Általában szeretnénk egy kicsit sikeresebbek, jobbak lenni a tavalyinál és ez legtöbbször a pénzügyeinket is érinti.

Előnyös helyzetben vannak a pénzügyi szakemberek, mert nagyobb rálátásuk van a gazdaság alakulására, hatékonyabban gazdálkodnak saját portájukon is. De mi a helyzet azokkal, akik csak a hétköznapi emberekre jellemző korlátozott rálátással, tapasztalattal rendelkeznek?

Nyilván élethelyzettől és anyagi helyzettől is függ, mi a helyes irány így év elején. 2021-ben mindenki számára figyelemre méltó változásokat idéz elő a pandémia, aminek hatása jelenleg csak jósolható. A bizonytalanság egyértelmű. Mit tegyünk tehát az elkövetkező hetekben hónapokban?

Nézzünk néhány élethelyzetet és lehetőséget:

Tegyük fel, hogy viszonylag jól vészeltük át az elmúlt hónapokat és nem keletkezett a korábbinál nagyobb tartozásunk, nem veszítettük el a munkahelyünket. Ebben az esetben is érdemes áttekinteni a pénzügyeinket, biztosításainkat. Semmiért se fizessünk többet, mint amennyit feltétlenül szükséges.

Pénzügyeink áttekintési szempontjai:

Meglévő hiteleinkkel biztosan a számunkra elérhető legjobb lehetőséget használjuk ki? A hitelkiváltással bizonyos esetekben rengeteget spórolhatunk, érdemes kicsit kalkulálni. Pénzügyi tanácsadóink díjmentes online konzultációval naprakész információkkal rendelkeznek, a hitelkalkulátor megjeleníti a bankok aktuális ajánlatait.

Vásárlási szokásaink, energiafelhasználásunk tekintetében hasznos lehet megismerni a legújabb lehetőségeket, támogatásokat, állandó kedvezményeket.

Befektetéseink a lehető legjobb kezekben vannak? Talán a hozzáértő személyek segítségével nagyobb hozamot remélhetünk.

Mi a helyzet egy tervezett lakásfelújítással, lakásvásárlással, építkezéssel?

Az idei otthonteremtési támogatás az eddigieket is felülmúlja. Számtalan lehetőséget kínál, amelyekről több korábbi cikkünkben is írtunk, legutóbb a Lakáskölcsön és lakásfelújítási támogatás? Máris belevágunk! című cikkünkben foglaltuk össze a részleteket.

A megfelelő biztosítás mindent meghatároz egy váratlan betegség, baleset, vagyont érintő kár esetén

Lakás-, vagyon-, élet- és balesetbiztosítás mellett, ma már sokak számára nem is kérdés az egészségbiztosítás megkötése. Az egészségügyi ellátás magasabb színvonala, gyorsasága, körülményei indokolják szükségességét azoknak, akik nem szeretik a kiszolgáltatott, bizonytalan helyzeteket, nem akarnak sokáig várólistákon szerepelni és minőségi intézményre, kevésbé leterhelt orvosokra vágynak. Érdemes átnézni, megfontolni az ehhez szükséges anyagi ráfordítás nagyságát és a cserébe kapott szolgáltatás értékét. Nagyon is megérheti!

Amikor minden felborul

Akik nem voltak olyan szerencsések és sokat vesztettek a vírushelyzet, korlátozások miatt, azoknak a legnehezebbek a 2021-es év első hónapjai. Amikor elveszett a munkahely, vagy lényegesen lecsökkent a bevétel, a kötelezettségek pedig nyomják a vállunk, akkor kell igazán okos döntéseket hozni. Egy pénzügyi tanácsadó ismeri a lehetőségeket, a feltételeket, könnyen és gyorsan tájékoztat róla, mi az amihez kezdhetünk és mit, hol intézhetünk. Nagy terhet vehet le a vállunkról szakértelme és tájékozottsága.

Kívánjuk, hogy 2021 a pénzügyek szempontjából tényleg eredményes lehessen!

Kérdésed van? Fordulj szakértőnkhöz!


KONZULTÁCIÓT KÉREK